vrijdag, 27 november 2020

De elektrische AMG’s komen eraan

Geschreven door  Dieter Quartier
De elektrische AMG’s komen eraan © Daimler AG
Mercedes-AMG heeft de handelsnamen EQE 43, EQE 53 en EQE 63 geregistreerd . Dat betekent allicht dat de toekomstige elektrische E-Klasse-afgeleiden ook een bezoekje zullen brengen aan de werkplaats in Affalterbach, de thuisbasis van AMG.


Het nieuws werd vandaag gemeld door Motor1. De Amerikaanse site weet ook te vertellen dat er een SUV-afgeleide van de EQE zal komen – een elektrische GLE, dus. Ook van de S-Klasse en de GLS zullen onder de EQ-vlag elektrische derivaten worden gebouwd, die naar verluidt eveneens getweakt zullen worden door de technici van AMG.

Van een AMG-sausje voor de bestaande EQC is vooralsnog geen sprake. Misschien zit het matige succes van de middelgrote SUV-afgeleide van de GLC daar voor iets tussen. Het model kreeg onlangs nog een technische update onder de vorm van een verbeterde boordlader, die voortaan 11 kW aankan dankzij zijn compatibiliteit met driefasestroom.

Het andere EQ-model dat vandaag op de markt is, de EQV, lijkt misschien minder geschikt voor een AMG-behandeling, al weet je maar nooit. De kans is groter dat de op stapel staande EQA een opgekietelde versie uit Affalterbach krijgt. Deze van de GLA afgeleide compacte SUV zou in 2021 zijn debuut moeten maken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy