woensdag, 18 november 2020

Nieuwe Subaru BRZ: niet voor Europa, wel leuk…

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe Subaru BRZ: niet voor Europa, wel leuk… © Subaru
Tot spijt van de liefhebbers van authentiek en betaalbaar rijplezier zal de vernieuwde Subaru BRZ, de kleine sportcoupé die Subaru samen met Toyota bouwt, niet naar Europa komen. We wilden jullie de beelden en info echter niet onthouden.


1brz20y01Ook de in de eerste plaats voor de USA bestemde vernieuwde BRZ blijft zijn vermogen uit een boxermotor halen. Die is nu 2,4 liter groot en doet het nog steeds zonder turbo. Hij zal volgens het Amerikaanse persbericht 228 pk leveren en werd met 184 lb.-ft of 250 Nm ook koppelrijker. Zoals de huidige versie kan ook de nieuwe BRZ met een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak besteld worden. Natuurlijk behoudt hij zijn klassieke lay-out met de motor voorin en achterwielaandrijving. Door het lage zwaartepunt en dito gewicht van de boxermotor blijft de handling van de nieuwe BRZ op het hoge niveau van dat van zijn voorganger, die we ten zeerste konden waarderen toen we hem een tijd geleden testten.

Ook de nieuwe BRZ krijgt bij Toyota een tweelingbroer die niet langer GT86 maar wel GR86 zou gaan heten, in lijn met de andere recente sportmodellen van Toyota. Of de Toyota wel naar Europa komt is momenteel nog koffiedik kijken. 

Amerikaanse Subaruklanten kunnen in de herfst van volgend jaar hun nieuwe BRZ bestellen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy