dinsdag, 17 november 2020

Daimler en Geely gaan samen motoren bouwen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Daimler en Geely gaan samen motoren bouwen © Daimler AG
De Duitse krant Handelsblatt meldt vandaag dat Mercedes-Benz moederbedrijf Daimler en het Chinese Geely (eigenaar van Volvo en aandeelhouder van Daimler) hun samenwerking zullen uitbreiden door gezamenlijk benzinemotoren te produceren. 


Volgens Handelsblatt, dat over verschillende bronnen beschikt, zal Daimler de motoren ontwikkelen en bij Mercedes in Europa bouwen, terwijl Geely de blokken ook in China zal assembleren. De Chinezen bezitten momenteel 9.69 procent van de aandelen van Daimler en zijn dus een logische partner voor de Duitsers.

Door dat akkoord zal de samenwerking tussen Mercedes en Renault waarschijnlijk beëindigd worden. Beiden bouwden samen tot voor kort dieselmotoren die in de compacte modellen van Mercedes lagen, maar die worden sinds kort weer in eigen beheer bij Mercedes gebouwd. Momenteel bouwen de Franse en Duitse constructeur samen nog wel een Renault-Daimler benzinemotor van 1,3 liter die wordt gebruikt in de compacte Mercedessen en verschillende Renault-modellen. Mercedes gebruikt ook 1,6-liter viercilinder dieselmotoren van Renault in combinatie met Renault-transmissies in de lichte bestelwagen Vito. 

De samenwerking met Geely zal Daimler volgens de bronnen van Handelsblatt een  besparing van “meer dan € 100 miljoen, maar minder dan € 1 miljard” opleveren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy