donderdag, 05 november 2020

Ook Hyundai en Kia sluiten zich aan bij het Ionity-laadnetwerk

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Ook Hyundai en Kia sluiten zich aan bij het Ionity-laadnetwerk © KIA
Ionity, het in 2017 opgerichte Europese netwerk voor het opladen van elektrische auto’s aan hoge vermogens maakte bekend dat Hyundai Motor Group, met Hyundai en KIA zich als strategische partner en aandeelhouder aangesloten heeft bij de groep waar ook BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche reeds deel van uitmaken. 


Samen met de Zuid-Koreaanse autofabrikant zal Ionity zijn oplaadnetwerk met hoog vermogen langs de Europese snelwegen verder uitbreiden.

"Ik ben erg blij dat we met de Hyundai Motor Group een andere sterke partner aan boord brengen. Hun deelname onderstreept het belang en het economisch potentieel van IONITY, als exploitant van het toonaangevende hoogvermogen laadnetwerk in Europa", zei Michael Hajesch, CEO van Ionity.

Hyundai laat bij monde van Thomas Schemera, hoofd van de productdivisie, dan weer weten dat ze blij zijn "door te investeren in IONITY deel uit te maken van een van de meest uitgebreide laadinfrastructuurnetwerken in Europa.” De Koreanen stelden ook dat “De steun aan onze klanten niet ophoudt bij de verkoop”, en dat ze “holistische oplossingen willen bieden om de overstap naar eco-mobiliteit gemakkelijker dan ooit te maken ".

Het Ionity high power oplaadnetwerk maakt gebruik van de Europese oplaadstandaard CCS (Combined Charging System) en wordt gevoed door 100% hernieuwbare energie. Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen dankzij Ionity niet alleen emissievrij, maar ook CO2-neutraal rijden.

Het bedrijf bouwt en exploiteert een high-power laadnetwerk (HPC) langs de Europese snelwegen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste technologie met een laadvermogen tot 350 kW. Hierdoor profiteren bestuurders van de huidige en toekomstige generaties elektrische voertuigen - die gebruik maken van de Europese oplaadstandaard CCS (Combined Charging System) - van maximale oplaadsnelheden terwijl ze een pauze nemen op hun reis. Elk Ionity-laadstation bestaat gemiddeld uit vier laadpunten.

Meer dan 75 medewerkers geven vorm aan de toekomst van e-Mobility bij IONITY. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in München en een bijkomend kantoor in Oslo, Noorwegen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy