vrijdag, 30 oktober 2020

BREAKING NEWS: Nieuwe lockdown: showrooms gesloten, naverkoop blijft open

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BREAKING NEWS: Nieuwe lockdown: showrooms gesloten, naverkoop blijft open © BMW
De federale regering maakte vanavond nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Die gaan bijna zo ver als bij de lockdown van maart, maar zijn net iets minder ingrijpend. Zo blijven niet-essentiële verplaatsingen met de auto toegelaten en zullen ook de naverkoopactiviteiten van de autobedrijven verzekerd blijven.


Autobedrijven zullen vanaf zondag middernacht verplicht hun showroom moeten sluiten, maar mogen de naverkoopactiviteiten wel verderzetten en ook het afhalen van onderdelen en voertuigen zou mogelijk blijven. Of de dealerbedrijven genoeg personeel aan het werk zullen kunnen houden om dit ook in praktijk te brengen is nog niet duidelijk. In de communicatie van “be alert” die werd verspreid na de persconferentie wordt gesteld dat “garages enkel nog herstellingen uitvoeren”. In hoeverre daaronder ook gewone onderhoudswerkzaamheden vallen wordt niet gespecifieerd. Wanneer dit verduidelijk wordt leest u dat natuurlijk hier. 

Hoe dan ook sprak de regering deze keer niet over een verbod op “niet essentiële verplaatsingen”, wat betekent dat de auto en de motorfiets wel nog gebruikt mogen worden voor andere verplaatsingen dan enkel naar het werk, de dokter of de winkel.

De nieuwe maatregelen zouden alvast voor anderhalve maand gelden, in hoeverre een verdere verstrenging, verlenging of inkorting nodig of mogelijk zal zijn blijft koffiedik kijken.

Vanzelfsprekend is deze informatie nog onder een zeker voorbehoud en gebaseerd op de interpretatie van wat door de regering tijdens de persconferentie werd aangekondigd. Echte zekerheid komt er wanneer de nieuwe maatregelen in het staatsblad gepubliceerd zullen zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy