zaterdag, 03 oktober 2020

200 Renaults Zoë en Kangoo Z.E. voor Greenmobility

Geschreven door 
200 Renaults Zoë en Kangoo Z.E. voor Greenmobility © Groupe Renault
Het Deense Free Floating Car Sharingbedrijf GreenMobility wordt ook actief in Antwerpen en Gent, en zal daarvoor een vloot van 200 elektrische Renaults inzetten. Het gaat om 190 Renaults Zoë en 10 Kangoo’s Z.E.


4 Renault en GreenMobility

GreenMobility, dat sinds 2016 actief is Kopenhagen koos ook daar voor de elektrische Renault ZOE, en doet nu hetzelfde in ons land. Volgens Greenmobility beschikt de Zoë over een aantal troeven die er een ideale oplossing voor autodelen van maken. Zo biedt hij 5 volwaardige plaatsen en is hij als stadswagen tegelijkertijd compact, wat parkeren vergemakkelijkt. De tweede generatie van de Zoë is bovendien eenvoudig in gebruik, ook voor mensen die niet gewend zijn om met een elektrische auto te rijden. Met een autonomie van 395 km (WLTP gemengde cyclus) biedt de kleine Renault ook één van de beste ratio’s prijs/autonomie op de markt.

De grote bestelling werd mede mogelijk gemaakt door een leasingformule aangeboden door RCI/AlphaCredit.

GreenMobility en Free Floating

In tegenstelling tot de traditionele Car Sharers zet GreenMobility in op free floating zonder vaste stations voor het ophalen en terugbrengen van deelauto’s, zoals vandaag de gewoonte is bij deelsteps. Dankzij de medewerking van de Stad Antwerpen en de Stad Gent kunnen de auto’s vrij geparkeerd worden in de straat. Met de GreenMobility App kunnen gebruikers gemakkelijk de dichtstbijzijnde deelauto vinden en reserveren.

Groupe Renault en Car Sharing

Renault speelt is met dit project dus niet aan haar proefstuk toe. Samen met partners zoals Zity (Frankrijk, Spanje), GreenMobility (Scandinavië), Fetch (Nederland) en in vele andere Europese landen, bouwt het merk aan een duurzame mobiliteit in stedelijke regio’s. Onder het label Renault Mobility, dat nu al in Frankrijk en Italië werd gelanceerd, wil Renault binnenkort eveneens in heel Europa een oplossing voor autodelen aanbieden.

Renault is vandaag al leider op het gebied van car sharing van elektrische auto’s in Europa, met 9.000 elektrische auto’s in omloop, goed voor een marktaandeel van 60%.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy