donderdag, 17 september 2020

VW zou Bugatti verkopen aan Rimac

Geschreven door  Dieter Quartier
VW zou Bugatti verkopen aan Rimac © Bugatti
Volgens het Britse Car Magazine is de kogel door de kerk: VW doet afstand van zijn kroonjuweel en über-performancemerk Bugatti. Het is de Kroatische elektrospecialist Rimac die zich binnenkort de nieuwe eigenaar mag noemen.


De beslissing om Bugatti aan Rimac (spreek uit: Riemats) te verkopen zou vorige week al gevallen zijn in Wolfsburg. Volgens interne bronnen is het enkel nog een kwestie van goedkeuring krijgen van de Raad van Toezicht. De deal zou via Porsche verlopen, dat al 15,5% van de aandelen van Rimac Automobili bezit.

VW Group kocht de rechten op de naam Bugatti in 1998 onder impuls van wijlen Herr Ferdinand Piëch. Die zag de dingen erg groots (herinner je ook de megalomane VW Phaeton en de glazen fabriek) en spaarde kosten noch moeite om van het herboren icoon het meest mythische hypercarmerk ter wereld te maken.

Vandaag is de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis van de exotische constructeur. Het ziet ernaar uit dat de opvolger van de Chiron niet langer wordt aangedreven voor een onwezenlijk krachtige, zeg maar gerust anachronistische W16 van 8 liter, maar door enkele elektromotoren en de krachtigste batterijen ter wereld.

Dat is immers waar de toekomstige eigenaar gekend voor is. Rimac Automobili werd in 2009 opgericht door Mate Rimac met als doelstelling de sportwagen van de 21e eeuw te creëren. Het eerste model van Rimac Automobili, de Concept One, staat bekend als 's werelds snelste elektrische productievoertuig.

Rimac bouwt niet alleen high-performance voertuigen onder zijn eigen merknaam, het bedrijf ontwikkelt en produceert ook batterijpacks, aandrijfsystemen en volledige voertuigen voor andere bedrijven.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy