woensdag, 09 september 2020

Officieel: Dit is de Maserati MC20

Officieel: Dit is de Maserati MC20 © Maserati
Maserati heeft zonet het doek getrokken van de MC20. Met de MC20 keert Maserati terug naar een segment waarin het altijd een prominente rol heeft gespeeld, namelijk dat van de supersportwagens. De MC20 combineert luxe en prestaties met de unieke Maserati-stijl en het is een auto met een verbazingwekkende aerodynamische efficiëntie.

16852 MaseratiMC20

Achter zijn schitterende uiterlijk gaat een compromisloos sportief innerlijk schuil. De nieuwe 630 pk sterke V6 Nettuno-motor maakt een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 2,9 seconden mogelijk, de topsnelheid bedraagt ruim 325 kilometer per uur. De gepatenteerde, volledig door Maserati ontwikkelde motor beschikt over de MTC-technologie (Maserati Twin Combustion), het innovatieve verbrandingssysteem dat door het merk is ontwikkeld en is voortgekomen uit de voorkamertechnologie die in de motoren uit de Formule 1 wordt gebruikt. De motor is volledig in eigen huis ontwikkeld en wordt ook door Maserati gebouwd.

16857 MaseratiMC20

De MC20 werd ontworpen in Modena en zal worden gebouwd op de plaats waar de modellen van het merk 80 jaar geleden ook het levenslicht zagen. Er is een nieuwe productielijn gecreëerd aan de Viale Ciro Menotti, op de plek waar tot voor kort de GranTurismo en GranCabrio werden geassembleerd, die is aangevuld met een volledig nieuwe lakstraat.

De beste pk-gewichtverhouding in zijn segment

De MC20 is bijzonder licht met een gewicht van 1.500 kg, en dankzij zijn vermogen van 630 pk is hij de beste auto in zijn segment wat betreft de pk-gewichtsverhouding, die bij dit model 2,33 kg/pk bedraagt. Dit lage gewicht werd bereikt zonder dat dit ten koste ging van het comfort. De MC20 beschikt over alle features die auto's van dit type vandaag de dag moeten hebben om een klantenkring tevreden te stellen die zowel sportiviteit als verfijning zoekt, en niet alleen op zoek is naar topprestaties, maar ook naar comfort en luxe. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de selectie van de materialen. Het onderstel is gemaakt van koolstofvezel en composieten, met als voordelen een lager gewicht, een efficiënte productie en een grotere stilistische vrijheid. De toepassing van koolstofvezel maakt het mogelijk om vormen te creëren die onmogelijk zijn met geperst metaal. De vleugeldeuren zijn hiervan een duidelijk voorbeeld.

16854 MaseratiMC20
Elegant en sportief, efficiënt en licht. Onmiskenbaar

Conceptueel gezien verdeelt het aerodynamische ontwerp van de MC20 de auto in twee delen: een bovenste deel waar design de boventoon voert en een meer op de techniek gericht onderste deel, met als afwerkingsopties zwarte lak en transparant gelakt koolstofvezel. In het bovenste deel van de auto zijn de vormen vooral gericht op een optimale esthetiek en zijn de aerodynamische features verwerkt in het lijnenspel, om een hoge mate van efficiëntie te bereiken zonder dat het strakke, elegante design werd aangetast.

De luchtroosters op de motorkap en de exemplaren in de flanken, die voor de luchttoevoer richting de motor en de koeling van de intercooler zorgen, zijn dus 'natuurlijke' designkenmerken, die vrijwel onzichtbaar zijn wanneer de auto vanuit bepaalde hoeken wordt bekeken. Bovendien zijn er geen voor de hand liggende aerodynamische elementen: uitzondering is een discrete achterspoiler die de downforce verbetert zonder afbreuk te doen aan het fraaie design van de auto.

Bij het onderste deel van de MC20 is daarentegen met name aandacht besteed aan de technische aspecten. De luchtinlaten in de voorzijde zijn geoptimaliseerd voor een efficiënte luchtverdeling over de radiateurs, de bodemplaat en het bovenste deel van de auto. Ook is speciale aandacht besteed aan het management van de warmtestromen. De bodemplaat is zo vormgegeven dat de aerodynamische efficiëntie van de auto wordt gemaximaliseerd.

De voorzijde bevat een uitgebreid systeem van vortex-generatoren, die nog effectiever werken door de kenmerkende welving de bodemplaat, die geleidelijk hoger wordt in het midden om de luchtstroming richting deze generatoren te verhogen.

Het ventilatiekanaal in het gedeelte achter de voorwielen begint in de buurt van het punt waar de welving het hoogst is en loopt verder langs de zijkant, waardoor een aanzienlijke verticale belasting wordt gegenereerd in het verlengde van de vooras als gevolg van de lucht die van de bodemplaat en uit de wielkasten wegstroomt.

De integratie van deze uit de autosport afkomstige aerodynamische feature vereiste een specifieke vormgeving van de koolstofvezel monocoque, de wielkasten en de portieren, zoals ook het geval was bij de MC12. De luchtinlaten in de dorpels, die zich direct voor de achterwielen bevinden in een gedeelte met natuurlijke overdruk, maken de noodzakelijke luchtstroom door het motorcompartiment mogelijk zonder dat dit tot extra luchtweerstand.

Prestaties

De topsnelheid ligt boven de 325 km/u bij een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 2,9 seconden en van 0 tot 200 km/u in minder dan 8,8 seconden. Bij de elektrische versie, die een actieradius  van meer dan 380 kilometer krijgt, zal de topsnelheid meer dan 310 kilometer per uur bedragen. De acceleratie van 0 tot 100 km/u verloopt in 2,8 seconden en van 0 tot 200 km/u in 8,4 seconden.

Een monocoque die geschikt is voor drie varianten

De monocoque, die gemaakt is van composietmateriaal, is een symbiose van technologie en prestaties. Het ontwerp van de koolstofvezel monocoque is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Maserati en Dallara, beide toonaangevend wat betreft het ontwerpen en bouwen van raceauto's.

De monocoque is vanaf het begin ontwikkeld om te worden gebruikt voor de drie verschillende varianten die in de komende jaren zullen worden geproduceerd: de coupé, de cabriolet en de toekomstige elektrische versie. De architectuur en de geometrie van de monocoque zijn voor alle drie de versies hetzelfde, maar verschillen wat betreft de verdeling van de koolstofvezels en -lagen, wat heeft geresulteerd in monocoques met verschillende structurele kenmerken voor de drie verschillende varianten. De focus zal bij de coupé liggen op het lage gewicht en de prestaties; bij de cabriolet is een grotere torsiestijfheid vereist om de afwezigheid van een vast dak te compenseren en bij de elektrische versie dient de monocoque sterker te zijn en een goede bescherming van de accu te bieden. Zodoende zijn er van één ontwerp drie versies gemaakt, door middel van wijzigingen in het gebruikte soort, de hoeveelheid en de positie van de koolstofvezels.

De motor

De 630 pk sterke 3.000 cc 90° V6 turbomotor, 'Nettuno' genaamd, is geheel nieuw ontwikkeld en er is een internationaal patent op van kracht, omdat de motor over technologie beschikt die voorheen alleen in Formule 1-auto's was te vinden en nu voor het eerst wordt gebruikt in een straatauto. Het is een motor die volledig in Modena is ontwikkeld, momenteel is het de krachtigste zescilindermotor die in productie is. De krachtbron is ontworpen door de motorspecialisten van de technische afdeling van Maserati, met constante ondersteuning van het Modena Innovation Lab, en beschikt over de meest geavanceerde technologie van alle motoren die op dit moment in straatauto's worden toegepast.

Virtuele ontwikkeling van de auto

97 procent van de ontwikkeling van de auto werd op virtuele wijze uitgevoerd, met behulp van het systeem dat bekend staat als Virtual Vehicle Dynamics Development. Dit systeem is in eigen huis ontwikkeld bij Maserati en is gebaseerd op een zeer complex wiskundig model, 'Virtual Car' genaamd, waarin elke denkbare parameter wordt ingevoerd. Virtuele ontwikkeling verkort de ontwikkelingstijd en maakt het mogelijk om de optimale technische oplossing sneller en tegen lagere kosten te vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op effectieve wijze 3 verschillende schokdemperoplossingen te beoordelen en in korte tijd de meest geschikte te kiezen.

16804 MaseratiMC20

Uiteraard vindt de eindafstemming plaats op het circuit en op bergwegen in de Apennijnen boven Modena, die altijd al het testterrein van Maserati zijn geweest.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy