woensdag, 09 september 2020

VW Golf Variant en Alltrack: voor wie meer ruimte wil

Geschreven door  Stijn Blanckaert
VW Golf Variant en Alltrack: voor wie meer ruimte wil © Volkswagen AG
Na de vijfdeursversie van de achtste generatie van VW’s succesnummer is het nu tijd voor de Golf Variant om zijn opwachting te maken en het gamma aan te vullen met een oplossing voor wie meer (bagage)ruimte wil. De Golf Variant maakt sinds 1993 met ongeveer 3 miljoen verkochte exemplaren een vast onderdeel uit van het Golfassortiment. Tot op de dag van vandaag zijn er in totaal vijf generaties van het model op de markt gebracht, elk gebaseerd op de hatchbackversie van de betreffende Golf-generatie. 

De compacte break werd ruimer, dynamischer en digitaler dan ooit tevoren. De grotere beschikbare ruimte, de uitgebreide standaarduitrusting en de van de berlineversies overgenomen nieuwe aandrijvingstypes kenmerken de breakversie. Ook de nieuwe Golf Alltrack maakt als vierwielaangedreven Golf Variant met SUV-genen zijn debuut. In Duitsland begint de voorverkoop van de Golf Variant morgen, 10 september, terwijl andere Europese landen geleidelijk aan zullen volgen.

DB2020AU01219 large

In vergelijking met zijn voorganger is het exterieurdesign van de nieuwe Golf Variant dynamischer geworden. Het front toont duidelijk zijn nauwe verwantschap met de nieuwe Golf. Verder naar achteren onderscheidt de Variant zich met een dakgedeelte dat naar achteren toe vlakker wordt en een schuin geplaatste achterruit van het coupé-type. De nieuwe generatie is 4.633 mm lang en heeft nu een wielbasis van 2.686 mm (66 mm meer dan zijn voorganger). Daardoor worden de verhoudingen anders en lijkt de Golf Variant langgerekt en vlakker. De koplampen en achterlichtclusters zijn altijd voorzien van LED-technologie.

DB2020AU01213 large

De grotere totale lengte en de toegenomen wielbasis komen het interieur van de Golf Variant ten goede. In de nieuwe Variant kunnen vijf passagiers comfortabel zitten, omdat de extra wielbasis bijna volledig het interieur ten goede komt. De lengte van het interieur neemt toe met 48 mm tot 1.798 mm. Omdat de beenruimte daardoor ook met 48 mm groeide, heeft de extra ruimte vooral achterin een positief effect. Passagiers kunnen hun bagage opbergen in een ruim bemeten koffer: tot aan de bovenrand van de rugleuning van de achterbank biedt die 611 liter opbergruimte (6 liter meer in vergelijking met de Golf Variant 7). Als de auto tot aan de dakhemel en de rugleuning van de voorstoelen wordt beladen, neemt het volume toe tot 1.642 liter (22 liter extra). De optioneel elektrisch bediende achterklep kan ook worden geopend door middel van een voetbeweging voor de achterbumper.

Omwille van comfort-, uitstoot- en verbruiksredenen zijn alle eTSI-motoren standaard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (7-traps DSG). Natuurlijk is de Golf Variant ook verkrijgbaar met VW’s TDI-motoren: in dit geval zorgt de zogenaamde dubbele dosering - dubbele AdBlue® -inspuiting met twee SCR-katalysatoren (Selective Catalytic Reduction) – voor een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx), waardoor de binnenkort beschikbare TDI-motoren tot de schoonste en meest efficiënte diesels ter wereld gaan behoren.
DB2020AU01223 largeNieuwe Golf Alltrack

De tweede generatie van de Golf Alltrack wordt samen met de nieuwe Golf Variant gelanceerd. Als zogenaamde crossover tussen de Golf Variant en de SUV-wereld is de Golf Alltrack standaard voorzien van permanente vierwielaandrijving (4MOTION), een grotere bodemvrijheid, een all-terrain uitstraling inclusief specifieke bumpers en een aangepast interieur. Dankzij zijn permanente vierwielaandrijving is hij geschikt als trekkend voertuig met een maximaal aanhangergewicht van 2.000 kg. Voor het overige komt de Golf Alltrack technisch gezien overeen met de nieuwe Golf Variant: naast de gedigitaliseerde cockpit zijn er optionele hulpsystemen, zoals Travel Assist (tot 210 km/u) en de nieuwe IQ.LIGHT LED-matrixkoplampen.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy