maandag, 07 september 2020

Renault F1 wordt in 2021 Alpine F1 Team

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Renault F1 wordt in 2021 Alpine F1 Team © Groupe Renault
Van toeval gesproken. Zopas maakte Renault op de ochtend na de eerste Franse F1-overwinning sinds 1996 (Gasly in de Alpha Tauri) bekend dat het Renault F1-team vanaf het seizoen 2021 omgedoopt wordt tot Alpine F1 Team.


Het team van Groupe Renault, waar dit jaar de Fransman Ocon en de Australiër Ricciardo de eer van de Franse renstal verdedigen, vervelt vanaf volgend jaar tot het Alpine F1 Team, waarmee de sportieve pedigree van Alpine verder benadrukt wordt. Fernando Alonso zal bij zijn terugkeer naar de F1 dus samen met Esteban Ocon plaatsnemen achter het stuur van de eerste Alpine F1-racewagen. Als merk kende Alpine in het verleden reeds successen in uithoudingsraces en rally’s, en het zal nu voor het eerst zijn naam verbinden aan de koningsklasse van de autosport.

Het chassis van de F1-racewagen van volgend jaar krijgt de Alpine-merkbadge en deze beslissing om verder te investeren in Alpine toont aan dat de Groupe Renault verder wil met haar sportwagenmerk dat met de A110 een knappe wedergeboorte beleefde. Het team zal natuurlijk verderbouwen op de expertise van Renault op het gebied van hybride aandrijvingen en de naam E-Tech voor de motoren blijft bewaard. 

Renault tekende onlangs net als alle andere teams de nieuwe Concorde-akkoorden over deelname aan de Formule 1, waarmee de groep aangeeft om (met Alpine) actief te blijven in de koningsklasse van de autosport, waarvan de technische reglementen vanaf 2022 veranderen en de budgetten geplafonneerd zullen worden om de sport competitiever te maken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy