dinsdag, 03 maart 2015

Suzuki kijkt in de toekomst

Begin februari werden iK-2 en iM-4 concepts al aangekondid door Suzuki. De iK-2 is een voorbode voor een nieuwe compacte hatchback. Die wordt groter dan de Swift en komt begin 2016 op de markt. Hij krijgt een gloednieuwe 1,0-liter BoosterJet-motor onder de kap. Ook de bekende 1,2-liter DualJet uit de Swift blijft behouden.


De iM-4 staat voor iconic Mini, mét vierwielaandrijving. De conceptwagen blikt vooruit op een gloednieuwe, kleine cross-over. Suzuki noemt de iM-4 innovatief, maar ook retro, hij lijkt dan ook wel wat weg van de SC 100, het minuscule coupeetje dat eind jaren 70 door Giugaro werd getekend. In het design zijn elementen van diverse historische modellen te vinden. Ook deze cross-over krijgt de 1.2 DualJet ter beschikking. Hij komt later dan  de nieuwe hatchback op de markt.

Bovendien introduceert Suzuki de nieuwe Mild Hybrid technologie. Dit omvat EneCharge, de opslag van energie die vrijkomt bij remmen, en Integrated Starter Generator. Dat laatste zorgt voor een efficiënte en snelle herstart van de motor, dankzij een rubberen riem in plaats van een conventionele startmotor. 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy