donderdag, 20 augustus 2020

Productie van Volkswagen ID.4 gestart

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Productie van Volkswagen ID.4 gestart © Volkswagen AG
Het elektrische offensief van Volkswagen dat begon met de nog maar pas door ons geteste ID.3 gaat voort. Volkswagen kondigde aan begonnen te zijn met de serieproductie van de eerste volledig elektrische SUV van het merk, de ID.4, en toont in een filmpje meteen voor het eerst de achterkant van dat -nog niet officieel voorgesteld- model. 


Eind september volgt de wereldpremière van de ID.4. Het merk onderstreept met de komst van de tweede nieuwe elektrische VW, kort na de ID.3, zijn ambitie om wereldmarktleider te worden op het gebied van e-mobiliteit. Daartoe investeert de Volkswagen-groep in de periode tot 2024 zo'n € 33 miljard, waarvan € 11 miljard voor het merk Volkswagen zelf. Het merk verwacht in 2025 1,5 miljoen elektrische auto's te produceren.

De elektrische ID.4 is een compacte SUV, 's werelds grootste groeisegment, en is na de ID.3 het tweede model dat gebaseerd is op de modulaire elektrische MEB-platform. De ID.4 zal worden gebouwd en verkocht in Europa, in China en later ook in de Verenigde Staten. 

Het tweede model van de ID. familie rolt van de lopende band in Zwickau waar, pas recentelijk, nog auto’s met gewone verbrandingsmotoren werden gebouwd.

Voor het eerst wordt een grote autofabriek volledig omgebouwd naar e-mobiliteit, met investeringen van zo'n € 1,2 miljard. In 2021, het eerste volledige productiejaar als EV-fabriek, zullen zo'n 300.000 elektrische voertuigen op basis van het MEB-platform in Zwickau gebouwd worden. De site zal aarmee volgens VW de grootste en meest efficiënte EV-fabriek van Europa worden. De voorbereidingen voor de uitrol van de elektrische SUV op internationaal niveau zijn eveneens in volle gang, want de ID.4 zal niet alleen in Duitsland worden gebouwd. De pre-productie van de ID.4 is namelijk ook al gestart in de Anting fabriek in China, terwijl de productie in Chattanooga (Tennessee) in 2022 zal starten.

ID.4 is eerste elektrische VW-SUV

VW maakte ook een video over de productiestart van de ID.4 in Zwickau en toont op het einde ervan een eerste glimp van de auto waar tot op heden nog geen officiële beelden van werden vrijgegeven. Het gaat om de achterzijde. Kijk onderaan naar de video. (voor wie rechtstreeks naar het beeld wil, het is te zien op 15:49)

Met zijn lage luchtweerstandcoëfficiënt van 0,28 en een schaalbaar batterijsysteem zal de ID.4 volgens het merk meer dan 500-WLTP kilometers kunnnen afleggen. Hij wordt wordt in eerste instantie gelanceerd met achterwielaandrijving, terwijl later een elektrische vierwielaandrijving wordt toegevoegd. De hoogspanningsbatterij is zoals bij de ID.3 onder de auto geplaatst voor een optimaal, laag zwaartepunt.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy