dinsdag, 11 augustus 2020

Porsche nummer één ondanks corona

Porsche nummer één ondanks corona © Patrick Theunissen
Terwijl omzeggens alle automerken het voorbije halfjaar min of meer zware verliezen hebben moeten incasseren, meldt Porsche zeer goede bedrijfsresultaten. De operationele winst is weliswaar met 5 procent gedaald maar bedraagt desondanks nog altijd bijna 10 procent. Niemand doet beter. 


Porsche is en blijft ook in coronatijden een vaste waarde. Uit de halfjaarresultaten van de Duitse sportwagenfabrikant blijkt dat die de voorbije zes maanden een winst van 1,23 miljard euro geboekt heeft wat overeenkomt met een winstpercentage van bijna 10 procent. Dat resultaat ligt weliswaar 

5 procent onder de vooropgestelde winstmarge van 15 procent maar gezien de coronacrisis is dat niet verwonderlijk. Omzeggens alle andere automerken hebben in 2020 min of meer zware verliezen geleden, in Europa heeft naast Porsche enkel PSA in 2020 winst gemaakt. 

Dat heeft ermee te maken dat Porsche trouwe en goed bemiddelde klanten bezit die minder te lijden hebben onder de gevolgen van de coronacrisis en zich gemakkelijk een nieuwe Porsche kunnen permitteren. 

Porsche heeft de voorbije maanden bovendien een paar nieuwe modellen op de markt gebracht met voorop de elektrisch aangedreven Taycan waarmee de Duitse sportwagenfabrikant de degens wil kruisen met Tesla. Audi, BMW en Mercedes zijn nog niet zover. 

In tegenstelling tot de andere Duitse constructeurs draait de band bij Porsche weerom op volle toeren en zijn geen jobs bedreigd. Volgens topman Oliver Blume gaat Porsche de volgende vijf jaar 15 miljard euro investeringen in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën. Op die manier probeert Porsche zijn voorsprong op zijn directe concurrenten verder uit te bouwen. De 911 blijft nog wel het uithangbord maar inmiddels verkoopt Porsche meer SUV’s en limousines dan rasechte sportwagens.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy