vrijdag, 24 juli 2020

Renault Zoe is Europa’s bestverkochte EV

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Renault Zoe is Europa’s bestverkochte EV © Groupe Renault
In de eerste zes maanden van 2020 is geen enkele EV in Europa vaker verkocht dan Renaults kleine Zoe. Daarmee neemt Renault de eerste plaats in het EV-klassement over van de Tesla Model 3, die nu tweede is.


Renault wist van januari tot juni 37.540 elektrische Zoe’s in te schrijven over heel Europa, wat de helft meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De Model 3 van tesla werd 32.300 keer verkocht.

De reden voor het succes van de Renault is natuurlijk dat de kleine elektrische auto van aanzienlijke subsidies geniet in landen als Duitsland en Frankrijk. Ook in Nederland waren er premies voor EV’s, maar die waren binnen een week opgebruikt. In juni wist Renault nog eens 11.000 bestellingen voor de Zoe te noteren. Daarmee is het model veel succesvoller gebleken dan verwacht.

Na de Zoe en de Model 3 vervolledigen de oude Volkswagen e-Golf en de Nissan Leaf de top vier. Vreemd dat VW nog zoveel e-Golfs wist te slijten, maar dat ligt natuurlijk aan de vertraagde start van diens opvolger, de ID.3.

In de volgende rangschikking zullen de Peugeot e-208 en Opel e-Corsa zeker ook hun plaatsje in de top vijf opeisen, maar die modellen zijn te recent op de markt gekomen om nu al een podiumplaats te kunnen claimen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy