vrijdag, 24 juli 2020

BMW X7 Dark Shadow Edition is donker, héél donker…

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW X7 Dark Shadow Edition is donker, héél donker… © BMW Group
BMW presenteert een Dark Shadow Edition-model van de gigantische X7. De uitvoering maakt indruk met unieke BMW Individual design- en uitrustingskenmerken. Het model zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van ongeveer 500 stuks in de BMW-fabriek in Spartanburg. 


Met zijn unieke BMW Individual design en uitrustingskenmerken combineert de BMW X7 Edition Dark Shadow sportiviteit en luxe. De meest opvallende eigenschap van van de Dark Shadow Edition is de BMW Individual lakafwerking in Frozen Arctic Grijs metallic. Die kleur wordt wordt voor het eerst gebruikt op een BMW X model. 

De precies op elkaar afgestemde details van het ontwerp en de kenmerken voor zowel het exterieur als het interieur geven de BMW X7 Dark Shadow de status van een collector's item. Hij zal vanaf augustus worden geproduceerd in de BMW fabriek in Spartanburg in de VS. De oplage wordt beperkt tot ongeveer 500 stuks. Hij kan ook bij ons worden besteld en kan worden gecombineerd met alle motoren die worden aangeboden voor de BMW X7.

De expressieve laklaag van de BMW X7 Edition Dark Shadow wordt aangevuld met de BMW Individual High Gloss Shadow Line waarbij naast de zijraamranden, de afdekking van de B- en C-stijl en de buitenspiegels, ook het frame en de spijlen van het de gigantische BMW-nieren, de Air Breathers en de eindpijpen van de uitlaat in zwart chroom uitgevoerd zijn. Dit zorgt voor een  specifiek contrast met de matglanzende koetswerkoppervlakken. Verder zijn er Individual dakrails in High Gloss Shadow Line-afwerking en zijn extra getinte ruiten voorzien. 

Het dynamische karakter van de X7 wordt benadrukt door de aërodynamisch geoptimaliseerde carrosserie-elementen van het M-sportpakket, dat ook deel uitmaakt van de standaarduitrusting van deze beperkte reeks. Een ander exclusief kenmerk van de BMW X7 Edition Dark Shadow zijn de 22 duim grote M lichtmetalen velgen in V-spaakontwerp met Jet Black matte afwerking. De prestaties van de motor worden in de verf gezet door een M Sport uitlaatsysteem.

Een combinatie van sportieve flair en luxe kenmerkt ook het interieur, dat verkrijgbaar is met zes of zeven zetels. De bestuurder en de voorpassagier zitten in elektrisch verstelbare comfortstoelen met geheugenfunctie. Een M lederen stuurwiel en BMW Individuele uitrustingsdetails speciaal ontwikkeld voor de BMW X7 Edition Dark Shadow zorgen voor extra exclusiviteit. De BMW Individual Merino full lederen bekleding is uitgevoerd in de specifieke tweekleurige variant Nachtblauw/Zwart met contrasterende naden, net als de BMW Individual dakbekleding in Night Blue met Alcantara afwerking. Het bovenste deel van het instrumentenpaneel en de armleuningen van de deuren zijn bedekt met nappaleder in Nachtblauw. Zwart merinoleder wordt gebruikt voor het onderste gedeelte van het instrumentenpaneel en op de voorste rugleuningen. BMW Individual interieurafwerking in Fineline Black met aluminium inlegwerk draagt verder bij aan de sfeer van het interieur. 

Op de middenconsole wordt het ontwerp onderstreept door middel van BMW Individual interieurafwerking in Piano Black met een logo van de beperkte reeks.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy