woensdag, 22 juli 2020

Lamborghini produceert tienduizendste Urus

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Lamborghini produceert tienduizendste Urus © Lamborghini
Twee jaar na zijn lancering heeft de Urus, de Super SUV van Lamborghini, de mijlpaal van de 10.000ste auto bereikt. Daarmee is de eerste SUV van het merk een succes, en draagt hij meer dan zijn steentje bij aan de rendabiliteit van het Italiaanse sportwagenmerk.


Sinds de presentatie ervan in december 2017 heeft de Urus aanzienlijk bijgedragen aan de stijging van de verkoop van Automobili Lamborghini: in 2019, het eerste volledige jaar dat de Urus op de markt aanwezig was, werden 4.962 stuks aan klanten geleverd.     

Het model met chassisnummer 10.000, bestemd voor Rusland, wordt geleverd in de nieuwe matte (zwarte) kleur Nero Noctis, gecombineerd met het koolstofvezelpakket en de tweekleurige Ad Personam-interieurs in zwart en oranje, aangevuld met koolstofvezelcomponenten.

In 2017, ter voorbereiding van de lancering van het ontwerp van het derde model, werd het hoofdkantoor van Automobili Lamborghini uitgebreid van 80.000 tot 160.000 m2. Manifattura Lamborghini, de assemblagelijn die volledig gewijd is aan de Urus, is gebaseerd op het zogenaamde Factory 4.0-model, dat nieuwe productietechnologieën integreert om de arbeiders te ondersteunen bij de hele assemblage. Manifattura Lamborghini stelt een nieuw productiemodel vast dat wordt gekenmerkt door modulariteit, flexibiliteit en maximale personalisatie. 

In 2019 werd een verfwinkel geopend die volledig gewijd is aan de Urus. Net als de productielijn wordt de nieuwe lakkerij gekenmerkt door het gebruik en de verdere evolutie van het Factory 4.0-model, dat nieuwe technologieën, waaronder AI, integreert.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy