dinsdag, 21 juli 2020

Lambo voor op zee: 4.000 pk dankzij twee V12-motoren

Geschreven door  Dieter Quartier
Lambo voor op zee: 4.000 pk dankzij twee V12-motoren © Lamborghini
The Italian Sea Group heeft samen met Lamborghini Centro Stile en superjacht gebouwd waarvoor het de mosterd ging halen bij de Lamborghini Sián FKP 37, de hybride supercar uit Sant’Agata Bolognese. 


“Als ik me een Lamborghini op het water zou moeten voorstellen, zou dat mijn visie zijn", zei Stefano Domenicali, ceo van Automobili Lamborghini, over de Tecnomar for Lamborghini 63 – zo heet het vaartuig. “Geselecteerde eigenaren van over de hele wereld zullen niet alleen het snelste jacht in de Tecnomar-vloot bezitten, maar ook een echt meesterwerk", aldus Giovanni Costantino, ceo van The Italian Sea Group.

De Tecnomar for Lamborghini 63 is immers meer dan een stijloefening. De aandrijving wordt verzekerd door twee V12-motoren van elk 2.000 pk (4.000 pk in totaal) – die niet van bij Lambo komen, maar van bij vrachtwagenbouwer MAN. Daarmee haalt deze boot met supersportwagensilhouet een snelheid van liefst 60 knopen (111 km/h). Dankzij het gebruik van koolstofvezel valt de 19,2 meter lange Tecnomar for Lamborghini in de categorie “ultralichte boten”, al weegt hij 24 ton.

De hardtop is geïnspireerd op Lamborghini-roadsters, biedt bescherming tegen wind en zon en zorgt voor de beste aerodynamische prestaties. De koplampen zijn een eerbetoon aan de Terzo Millennio conceptcar en de Sián. Kleuren en materialen zijn helemaal personaliseerbaar dankzij het Ad Personam-programma. Het dashboard doet denken aan een autocockpit, maar dan in nautische stijl, waarbij alle navigatie- en bewakingssystemen zijn geïntegreerd. Net als bij een Lamborghini zijn veel afwerkingen uit koolstofvezel gemaakt. De startknop (één per motor) is zelfs volledig identiek aan die van een Lamborghini.

Er worden exact 63 stuks van gebouwd. De eerste exemplaren zullen begin 2021 beschikbaar zijn voor een vanafprijs van 3 miljoen euro. Exclusiviteit gegarandeerd dus.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy