woensdag, 15 juli 2020

Audi vraagt meeste patenten voor EV’s aan

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Audi vraagt meeste patenten voor EV’s aan © Audi AG
Enkel op de hoofdzetel van Audi in Ingolstadt werken bijna 10.000 techniekers en ingenieurs in onderzoek en ontwikkeling. Samen met de bijna 2.000 technische ontwikkelingsmedewerkers in Neckarsulm, Györ, Peking en San José Chiapa zijn zij koploper voor wat betreft het aantal patentaanvragen rond elektrische auto’s.


In 2019 werden meer dan 1.200 patentaanvragen ingediend, dus meer dan drie per dag. Waar de nadruk vroeger lag op ideeën en uitvindingen op het vlak van chassis, conventionele motortechnologie en transmissie staan digitalisering en elektromobiliteit vandaag bovenaan de lijst. In totaal bezit Audi vandaag zo’n 13.000 patentfamilies over de hele wereld, wat neerkomt op zo’n 23.000 aparte patenten en patentaanvragen. Voor de complexe procedures die daarmee gepaard gaan heeft het merk gespecialiseerde patentjuristen in dienst. 

Audi ontwikkelt veel van de elektrische aandrijftechnologie intern. Het is leider in patentaanvragen voor elektrische aandrijflijnen in Duitsland. Volgens een analyse van het Duitse Patent- en Handelsmerkbureau en het Europese Patentbureau (EPO) werden in Duitsland alleen in 2019 in totaal 660 patenten aangevraagd met resultaat. Die aanvragen gingen enkel over voertuigen met een elektrische aandrijflijn. In vergelijking met 2017 betekent dat een toename van 42 procent. Met 57 patentaanvragen voor plug-inhybride modellen en alle modellen van de puur elektrische Audi e-tron stond Audi op de eerste plaats.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy