vrijdag, 10 juli 2020

Autotrips in eigen land? ‘Le Grand Tour de Belgique’ is nieuw en origineel

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Autotrips in eigen land? ‘Le Grand Tour de Belgique’ is nieuw en origineel © Nicolas Geerts
Eind mei zou de jonge ondernemer Nicolas Geerts met zijn in januari opgerichte Grand Touring Company naar Umbrië en Toscane vertrekken voor een oldtimerrally met 10 klanten. Covid-19 en de lockdown beslisten daar echter anders over waardoor hij zijn plannen in het water zag vallen en op zoek moest naar een nieuw concept. Dat werd “Le Grand Tour de Belgique”


Door de annulatie van zijn oldtimerrally besliste Geerts zich te werpen op een idee dat al even broedde in zijn hoofd: ‘Le Grand Tour de Belgique’. Op 7 weken tijd stelde hij een 100 pagina’s tellend boekje met niet minder dan 195 Belgische bezienswaardigheden samen en stippelde hij meer dan 2.000 km routes uit over de mooiste wegen van ons land. Zo wil hij voor de autominnende Belg van wie de vakantieplannen door corona in het water vielen toch een leuke oplossing bieden.

Nicolas Geerts: “Ik wil mensen graag terug enthousiast maken voor het autovakantie-concept: dat kan in een Skoda of Ferrari, een wagen uit 1902 of eentje van 2020... Welke auto precies is niet belangrijk. Het gaat dan ook niet over snelheid of prestaties, wel om de beleving. In België wordt de auto steeds vaker geassocieerd met files en slechte wegen, terwijl de nochtans talrijke prachtige wegen en leuke bezienswaardigheden in ons land vaak worden vergeten. Deze zomervakantie is de kans groot dat we anders leven en reizen en daarom is gewoon leuk en handig om elf kant- en klare dagtrips te hebben die je naar wens kan consumeren in het tempo dat je zelf verkiest. Als het je allemaal even te veel wordt, stap je gewoon in je auto en op minder dan een uurtje ben je op vakantie.”

Zelf is Nicolas al van kindsbeen af gepassioneerd door alles op wielen. Onderweg zijn en nieuwe dingen ontdekken is dan ook zijn favoriete bezigheid. Enkele weken geleden reed hij in 48 uur niet minder dan 1.420 km aan het stuur van zijn BMW’tje uit 1974 om de routes die hij uitstippelde zelf te beleven, na te kijken en bij te sturen. In 2017 reed hij met zijn Honda Monkey van Antwerpen naar Ljubljana tijdens een 10 dagen durende rit van 2.400 km waarmee hij € 1.600 ophaalde voor het goede doel. Het is toen, boven op de Umbrail-pas, dat hij besefte dat hij iets moest doen om dat gevoel van vrijheid te delen met andere liefhebbers. 

Het concept van le Grand Tour is gestoeld op de aristocratische “Grand Tour” van vroeger waarbij edellieden hun cultuur verrijkten door de belangrijkste bezienswaardigheden in Europa te bezoeken, zoals laatstejaarsscholieren tegenwoordig naar Rome trekken om de oorsprong van onze geschiedenis met eigen ogen te zien. 

De ‘Grand Tour de Belgique’ werd opgedeeld in 11 etappes van om en bij de 200 km die je apart kan rijden of als 11-dagen durende staycation. Het boekje wordt te koop aangeboden aan € 49,95. Aan de hand van een QR-code heb je vervolgens toegang tot de routes die je op je smartphone kan downladen om zo te navigeren. Daarnaast biedt The Grand Touring Company de mogelijkheid om bijkomend een kinderboekje met spelletjes, kleurplaten en zelfs een heus dagboek aan te kopen voor € 9,95. Zo worden ook de kinderen zoetgehouden terwijl de ouders zelf kilometers rijplezier beleven. De opbrengst van het kinderboek gaat integraal naar een goed doel dat reizen organiseert voor minder bedeelde kinderen en families. 

Meer informatie is te vinden op www.thegrandtouringcompany.com en op de facebookpagina van Geerts. 

1voorpagina

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy