woensdag, 08 juli 2020

Eerste elektrische Cupra heet el-Born

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Eerste elektrische Cupra heet el-Born © CUPRA
Seats sportieve submerk Cupra pakt uit met zijn eerste elektrische auto, de el-Born. Die deelt zijn basis met de binnenkort verwachte Seat met dezelfde naam en staat natuurlijk op het MEB-platform van de Volkswagengroep dat ook dienst doet voor de ID.3 van zustermerk VW. De auto komt in 2021 op de markt.CUPRA el Born 02

De el-Born van Seat en Cupra wordt dus de Spaanse variant van de ID.3, maar krijgt in het geval van Cupra een duidelijk sportieve insteek, zoals het Cupra betaamt. Het uiterlijk is niet echt een verrassing, omdat het voortborduurt op de Seat el-Born. De Cupra-afgeleide ziet er wel stoerder uit met grote wielen, sportievere bumpers en sideskirts en niet te vergeten de obligate spoiler achteraan. Verder vinden we de typische koperkleurige Cupra-details over heel de auto terug.

Het vermogen van de elektrische Cupra wordt nog niet vrijgegeven, maar zal zeker niet onderdoen voor de 204 pk van de Seat-versie. De motor haalt zijn energie uit een batterij van 82 kWh  (77 kWh bruikbaar) en zou zorgen voor een rijbereik van zo’n 500 kilometer. Het sprintje naar 50 km/h duurt 2,9 seconden, over de voor vergelijking met andere auto’s relevantere 0-100-sprint geeft Cupra nog geen informatie. Snelladen kan aan 100 kW, waardoor drie kwartier volstaan om de batterij tot 80 procent te vullen als de lader dat vermogen haalt.

De sportiviteit wordt volgens Seat mee verzekerd door de speciaal voor de Cupra el-Born ontwikkelde Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport)-ophanging. 

CUPRA el Born 03
Cupra meldt ook dat de el-Born zal beschikken over een head-up display met augmented reality-functies. 

Cupra’s el-Born wordt net als de Seat el-Born en de VW ID.3 gebouwd in Zwickau in Duitsland. Hij is vanaf volgend jaar leverbaar, maar over prijzen en uitrusting zijn nog geen details vrijgegeven. 

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy