dinsdag, 23 juni 2020

NewMotion breidt roamingnetwerk uit en bereikt mijlpaal van 150.000 laadpunten

NewMotion breidt roamingnetwerk uit en bereikt mijlpaal van 150.000 laadpunten © NewMotion
NewMotion, toonaangevend leverancier van slimme laadoplossingen in Europa, kondigt de aansluiting van het 155.000 ste laadpunt in zijn Europese roamingnetwerk aan. Door de samenwerking met meer dan 200 roamingpartners biedt NewMotion Europese rijders van elektrische voertuigen (EV) in 35 landen eenvoudige toegang tot zijn uitgebreide netwerk van openbare laadpunten. 


NewMotion’s EV Drivers Survey 2020, het grootste jaarlijkse onderzoek onder EV-rijders in Europa, toonde aan dat bijna de helft (45 procent) van de EV-rijders zich zorgen maakt over het gebrek aan beschikbare laadpunten in de toekomst. Daarnaast geeft de helft (46 procent) van de ondervraagde rijders ook aan dat een betere beschikbaarheid van laadpunten de laadervaring aanzienlijk zal verbeteren. De uitgebreide laadinfrastructuur met meer dan 155.000 laadpunten biedt EV-rijders het gemak om elektrische voertuigen overal op te laden waardoor e-mobiliteit toegankelijker wordt. Bovendien biedt NewMotion EV-rijders eenvoud doordat slechts één laadpas, één app en één maandelijkse factuur nodig zijn voor al hun laadsessies. In de maandelijkse factuur is ook specifieke internationale btw opgenomen. 

“We zijn trots dat ons Europese roamingnetwerk deze geweldige mijlpaal van 155.000 laadpunten heeft bereikt. Dankzij de samenwerking met meer dan 200 roamingpartners zorgen we voor een laagdrempelige laadervaring voor EV-rijders in heel Europa” , aldus Melanie Lane, CEO van NewMotion. “Nu steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, willen we onze klanten toegang bieden tot de juiste infrastructuur, services en connectiviteit waar en wanneer ze het nodig hebben. Slechts een jaar nadat we de 100.000ste aansluiting hebben aangekondigd, wordt nu het 155.000ste laadpunt toegevoegd aan het roamingnetwerk. Daaruit blijkt dat we, net als de vraag naar elektrisch rijden, opschalen. We houden dit tempo aan om de weg vrij te maken voor een slimmere en schonere toekomst van energiegebruik.” 

Over roaming 

De beschikbaarheid van openbare laadinfrastructuur is voor EV-rijders een belangrijke overweging bij de overstap naar elektrisch rijden. Roaming, of interoperabiliteit, is het creëren van een open netwerk waar rijders met slechts één laadpas toegang hebben tot de laaddiensten van alle operators binnen het netwerk. 

41 procent van de respondenten uit de NewMotion EV Drivers survey geeft aan het belangrijk te vinden om slechts één laadpas nodig te hebben. Op dit moment heeft de Europese EV-rijder gemiddeld 2,5 laadpassen op zak. Roamingsamenwerkingen zorgen dat het rijden en laden van elektrische voertuigen praktischer en toegankelijker is voor EV-rijders.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy