dinsdag, 02 juni 2020

Nieuwe Toyota Hilux door het stof gejaagd door Alonso

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Toyota Hilux door het stof gejaagd door Alonso © Toyota

Nog even wachten, Hilux-liefhebbers overal te lande: de nieuwe generatie komt er heel binnenkort aan. Voormalig F1-coureur en huidig WEC-rijder voor Toyota Fernando Alonso kreeg alvast de primeur: hij mocht de Hilux begin dit jaar aan de tand voelen op een speciaal rallyparcours in Spanje dat gebruikt wordt ter voorbereiding van Dakar.


De recentste versie van de pick-up beschikt over een nieuwe 2,8-liter en een aangepaste ophangingsgeometrie die Toyota’s reputatie van legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid bestendigen.

Na een test op een zwaar en speciaal voor rallywagens ontworpen parcours, vertelde Fernando: 

"De Hilux is een icoon en ik ben al lang een fan van deze wagen. Toen ik de nieuwe Hilux voor het eerst zag, was ik echt onder de indruk. Het was fantastisch om de nieuwe wagen in een moeilijke rally-omgeving te testen en de limieten ervan op te zoeken. De nieuwe 2,8-liter motor gedraagt zich echt goed en de nieuwe ophanging voelt fantastisch aan. Zelfs wanneer je de Hilux naar zijn limieten stuwt, is het comfort nog steeds verzekerd. Ik denk dat de nieuwe Hilux onoverwinnelijk kan zijn."

De nieuwe 2.8 is een aanvulling op de 2.4D, die in vergelijking met de potige diesel van de Ford Ranger wat magertjes presteert. De Toyota Hilux 2.8 zal ongetwijfeld de puntjes op de i zetten en belooft krachtiger te zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy