donderdag, 28 mei 2020

Ford onthult Belgische prijs Mustang Mach-E: €48.000

Geschreven door  Dieter Quartier
Ford onthult Belgische prijs Mustang Mach-E: €48.000 © Ford
Ons land staat in Europa niet in de top vijf van voornaamste EV-markten dus kregen de usual suspects – Nederland, Noorwegen & Co – voorrang van Ford. Vandaag onthult de Belgische importeur eindelijk het prijskaartje van de Mach-E bij ons: €48.000 inclusief btw. Dat lijkt op het eerste gezicht scherp in vergelijking met de weinige concurrenten die vandaag op de markt zijn.


Voor dat bedrag koop je de 258 pk sterke RWD Standard Range met een batterij van 76 kWh, die je een niet onaardige 450 km aan rijbereik biedt volgens de WLTP-norm. Als het wat meer mag zijn, dan kun je kiezen voor de batterij van 99 kWh – amper één kilowattuurtje minder dan de Tesla Model S en X. Je krijgt er meteen 27 pk en 150 km extra range bij. Het supplement is wel fors: deze versie kost €56.150.

Wie achterwielaandrijving toch maar niks vindt en/of extra grip wenst, kan terecht bij de AWD (all wheel drive) varianten, die eveneens de keuze bieden tussen een kleine (nou ja) en grote batterij. De versie met 76 kWh (€54.950) houdt het bij de standaard 258 pk en brengt je 420 km van huis, de topversie met 99 kWh beschikt over 338 pk en gaat prat op een rijbereik van 540 km in ruil voor een overschrijving van minstens €64.425. Er is vooralsnog geen sprake van de Amerikaanse GT-versie, die in de US vanaf de lente beschikbaar zou zijn. 

Goed om weten is dat de standaarduitrusting van alle Belgische Mach-E’s best uitgebreid is: voor AEB met voetgangerdetectie, een achteruitrijcamera, adaptieve cruisecontrol, 18-duimvelgen, dubbele automatische airco, stoelverwarming, navigatie en een smartphone-laadvak moet je alvast niet bijbetalen – net zomin als voor een laadkabel voor thuis en een exemplaar voor publieke laadstations. De AWD-versies krijgen onder meer velgen in een maatje groter, rode remklauwen, elektrische stoelen, een donkere dakhemel en wat zwarte koetswerkaddenda. 

De Mustang Mach-E zou initieel dit jaar nog naar Europa komen, maar een Amerikaanse Ford-woordvoerster ontnam vorige week alle hoop: het wordt 2021.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy