woensdag, 29 april 2020

Luc Donckerwolke verlaat Hyundai

Luc Donckerwolke verlaat Hyundai © Hyundai
De Belgische autodesigner Luc Donckerwolke heeft laten weten dat hij de Zuid-Koreaanse autogroep Hyundai Motor Company verlaat en dat om niet nader gespecificeerde persoonlijke redenen. 


Luc Donckerwolke behoort tot de absolute top onder de hedendaagse autodesigners. Na zijn studies industrieel ingenieur in Brussel ging de in 1965 in Peru geboren diplomatenzoon in het Zwitserse Vevey les volgen aan het bekende Art Center College of Design. 

Na zijn stage bij Peugeot ging de polyglot in 1992 aan de slag bij de Volkswagen Group, eerst bij Audi en aansluitend bij Skoda en Lamborghini waar hij verantwoordelijk was voor gewaagde creaties zoals de Murcielago en Gallardo. Van Italië verhuisde hij naar Barcelona waar hij Seat een nieuw gezicht gaf om vervolgens Bentley nieuw leven in te blazen. 

In 2015 maakte onze landgenoot de overstap van de Volkswagen Group naar Hyundai Motor Company waar hij de opdracht kreeg gestalte te geven aan het nieuwe luxemerk Genesis. Eén jaar later werd hij chief designer van Hyundai, vorig jaar werd hij benoemd tot Executive Vice President van de Zuid-Koreaanse autogroep, verantwoordelijk voor de merken Genesis, Hyundai en Kia. 

Zijn vertrek komt totaal onverwacht, voor enkele weken nog stelde hij een nieuw Genesis-model voor. Off the record is te horen dat hij vreest voor de gevolgen van de coronacrisis voor de autosector. Hij heeft ook te kennen gegeven meer tijd aan zijn familie te willen besteden. Donckerwolle staat bekend als een zeer integere en sociaal geëngageerde persoon zonder sterallures.   

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy