woensdag, 29 april 2020

BMW 4-Reeks Coupé komt eraan

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW 4-Reeks Coupé komt eraan © BMW
De volgende generatie van de 4-Reeks Coupé, gebaseerd op de nieuwe 3-Reeks, komt er zeer binnenkort aan. Het tweedeursmodel ondergaat de laatste rijtests en zal zeer binnenkort in zijn finale vorm aan het publiek voorgesteld worden, om enige tijd later ook in de showrooms te verschijnen. Dat hij ook de vermaledijde gigantische nieren als radiatorrooster krijgt is waarschijnlijk maar nog niet zeker zolang er geen definitieve foto’s van het productiemodel zijn.


Na eerdere wintertests in Arjeplog in Zweden, testwerk in BMW’s testcentrum in Miramas in Frankrijk en natuurlijk op de Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland worden de laatste details bijgesteld op de wegen rond het Research and Innovation Centre van de BMW Group (FIZ) in thuisstad München. 

De stroomlijn van de coupé zal nog 0,015 punten beter zijn dan die van de toch al gestroomlijnde 3-Reeks berline, en hij zal ook 57 millimeter lager zijn met een 21 millimeter lagergelegen zwaartepunt. Ook zijn spoorbreedte verschilt (23 millimeter breder achteraan). In combinatie met een hoger negatief camber op de voorwielen wil BMW de 4-Reeks Coupé nog dynamischer maken dan de 3-Reeks.

Ook de ophanging is anders, net als de schokdempers die sportiever afgesteld zijn. Als “top of the range” komt de BMW M440i xDrive Coupé alle aandacht opeisen, in afwachting van een nieuwe M4-generatie. De M440i krijgt een zes-in-lijn turbomotor met 374 pk die uitgerust wordt met 48 Volt mild hybride-technologie door middel van een starter-generator en een tweede batterij. Die combinatie zorgt tegelijk voor meer punch bij volgas, met 11 extra pk’s door een elektrische boost, en verlaagt het verbruik.

De versnellingsbak is de bekende en uitstekende ZF-achttrapsautomaat die hier Steptronic Sport heet. Hij stuurt het vermogen van de motor verder door naar de vier door het xDrive-systeem aangedreven wielen. Natuurlijk is ook een M Sport-differentieel van de partij.

Naast de M440i xDrive komen er vanzelfsprekend ook minder krachtige modellen. 

Of de definitieve versie van de BMW 4 Coupé voorzien zal zijn van de lelijke oversized nieuwe BMW-nieren die we vaak zagen op door automagazines en liefhebbers gemaakte digitale ontwerpen, en die we ook al kennen van modellen als de 7-Reeks en de X7, zullen we binnenkort weten. De door BMW vrijgegeven foto’s van de gecamoufleerde 4-Reeks Coupé bieden op dat vlak nog geen duidelijkheid. Hopen dat het merk tot inkeer gekomen is kan dus nog even, maar het zou niet verstandig zijn daar geld op te verwedden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy