dinsdag, 07 april 2020

Suzuki Swift Sport nu als Smart Hybrid

Suzuki Swift Sport nu als Smart Hybrid © Patrick Theunissen
De Suzuki Swift Sport is vanaf nu standaard uitgerust met een 48V Smart Hybrid-aandrijflijn. De 1,4 liter BoosterJet turbobenzinemotor met 129 pk (voorheen 140pk) van de Suzuki Swift Sport wordt nu bijgestaan door een geïntegreerde startmotor (ISG) die zijn kracht haalt uit een 48V lithium-ion accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Bovendien zorgt de ISG voor een hoger maximumkoppel (235 Nm) bij een lager toerental dan voorheen.


Ondanks de toevoeging van het 48V Smart Hybrid-systeem, blijft het leeggewicht van de Suzuki Swift Sport onder de magische grens van 1000 kilogram. Enkel het sprintje naar de honderd neemt één seconden langer in beslag. Wel goed nieuws is dat de CO2-uitstoot is gedaald naar 127 g/km in de WLTP-cyclus.

Met het rijgedrag is ook rekening gehouden: de 48V-accu en de speciale 48V-12V-omvormer voor het aandrijven van componenten die een lagere spanning nodig hebben, zoals verlichting, audio en airconditioning, zijn onder de voorstoelen geplaatst, voor een optimale gewichtsverdeling.

Sportstoelen, 17 inch lichtmetalen wielen, LED-koplampen en - achterlichten, een sportieve bodykit, een sportuitlaat, climate control en adaptieve cruise control maken deel uit van de standaarduitrusting van de Suzuki Swift Sport. Elke Swift Sport is uitgerust met het Suzuki Safety System Pro, waarmee de auto onder meer beschikt over Blind Spot Monitor (BSM), Dual Sensor Brake Support (DSBS), Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Traffic Sign Recognition en Vehicle Sway Warning. Daarnaast zijn ook parkeersensoren áchter standaard.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy