maandag, 16 februari 2015

Weloverwogen keuze

De ŠKODA Fabia is na de Octavia het best verkochte voertuig van de Tsjechische constructeur. Sinds de lancering in 1999 leverde ŠKODA al meer dan 3,4 miljoen exemplaren van de Fabia. Van de Fabia Combi werden sinds 2000 al meer dan 1,1 miljoen wagens verkocht (stand op 31.08.2014). 


Al vanaf het begin belichaamt de Fabia alle kwaliteiten van ŠKODA : veel ruimte bij compacte buitenafmetingen, tal van praktische oplossingen, een gering verbruik, beproefde techniek en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

De ŠKODA Fabia van de jongste generatie onderscheidt zich door evenwichtige verhoudingen, kristallijne vormen, precieze lijnen en scherpe kanten. ŠKODA 's nieuwste toont op indrukwekkende wijze de toegenomen emotionele kracht van het merk. De nieuwe Fabia Combi is 10 mm langer, 90 mm breder en 31 mm lager dan zijn voorganger. 

Nieuw bij ŠKODA is de waaier aan mogelijkheden om de Fabia te personaliseren, en dat zowel aan de buitenkant als in het interieur. Het compleet nieuw vormgegeven interieur maakt indruk met zijn hoogwaardige uitstraling, precieze afwerkingskwaliteit, horizontale lijnen en een veelvoud aan mogelijke kleuren en kleurencombinaties. 

Eerste ŠKODA met MirrorLinkTM en SmartGate 

De infotainmentsystemen voor de nieuwe ŠKODA Fabia werden compleet nieuw ontwikkeld. Hun technologie is gebaseerd op het modulaire infotainmentplatform (MIB) van Volkswagen, dat een reeks aantrekkelijke en voor dit segment innovatieve toepassingen mogelijk maakt. Voor het eerst maken de systemen gebruik van een aanraakscherm met 'veeg'-functie. Er is keuze uit drie radiosystemen.

De nieuwe Fabia is bovendien de eerste ŠKODA die de mogelijkheid biedt om op eenvoudige wijze een netwerk tot stand te brengen tussen de wagen en een smartphone, via de zogenaamde MirrorLinkTM-technologie. Die maakt het mogelijk om bepaalde apps van de smartphone op het scherm van het infotainmentsysteem Bolero weer te geven ('spiegelen') en te bedienen. 

Bovendien kan de nieuwe Fabia ook worden uitgerust met de SmartGate-functie. Daarmee kunnen bepaalde voertuiggegevens via specifieke apps op de smartphone weergegeven, opgeslagen en gebruikt worden. Zo kan de bestuurder dankzij de nieuw ontwikkelde app 'ŠKODA Drive' voor iedere rit zien hoe efficiënt zijn rijgedrag is. Met de 'MFA-Pro'-app kan de gebruiker op zijn smartphone uitgebreide functies van de boordcomputer (MFA) raadplegen. Het aanbod wordt nog uitgebreid met andere apps. 

Voor het eerst kan de ŠKODA Fabia ook besteld worden met het sleutelvrije ont-/vergrendelings- en startsysteem KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System). Hetzelfde geldt ook voor de parkeersensoren voor- en achteraan. Voor een optimaal zicht zorgt de Rain-Light Assistant, die over geïntegreerde licht- en regensensoren beschikt. Een nieuwigheid bij de opties is het grote panoramische glazen dak, dat voor nog meer ruimtegevoel zorgt. 

De Simply Clever oplossingen maken van de Fabia Combi een van de meest praktische modellen in zijn segment. Een heel aantal daarvan zijn nieuw voor dit model. Voortaan krijgt ook de Fabia een praktische ijskrabber in het tankklepje. De nieuwe multimediahouder in de bekerhouder van de middenconsole biedt ruimte voor een gsm, smartphone of iPod. 

Motorenpallet

Alle motoren voor de nieuwe Fabia Combi beantwoorden aan de Euro 6-uitstootnorm en beschikken over een stop-startfunctie en energierecuperatie. De vermogenwaaier reikt van 75 pk tot 110 pk voor de benzinemotoren en van 75 pk tot 105 pk bij de diesels. De transmissie wordt toevertrouwd aan moderne manuele versnellingsbakken of de automatische DSG-versnellingsbak. De zuinigste versie wordt Fabia Combi GreenLine 1.4 TDI van 75 pk, die later dit jaar gecommercialiseerd wordt. Hij zal gemiddeld slechts 3,1 liter diesel per 100 km verbruiken, goed voor een CO2-uitstoot van 82 g/km.

De nieuwe Combi staat in de cataloog vanaf € 14.045

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy