dinsdag, 24 maart 2020

Zet eens een tattoo op je nieuwe Lexus

Zet eens een tattoo op je nieuwe Lexus © Lexus
Als eerbetoon aan het verfijnde vakmanschap en de traditionele Japanse kunstvorm heeft Lexus opdracht gegeven voor de eerste getatoeëerde auto ter wereld. 


Deze strikt unieke interpretatie van de UX compacte SUV werd ontworpen en uitgevoerd door de vooraanstaande tatoeageartiest Claudia De Sabe uit Londen.

Met een spierwitte auto als haar 'doek’ en een Dremel-slijptool in plaats van een fijne tatoeagenaald maakte Claudia een vloeiend ontwerp met koikarpers over de gehele lengte van het voertuig. De koikarper is een bekend motief in de traditionele Japanse kunst en staat voor eigenschappen als geluk en doorzettingsvermogen.

Lexus heeft een korte ‘making-of’-film gemaakt om te laten zien hoe de getatoeëerde auto tot stand is gekomen.

Claudia gebruikte de Dremel-slijptool om de toplaklaag weg te slijpen en het onderliggende metaal bloot te leggen om een ingewikkeld patroon te maken. Ze bracht vervolgens met de hand vijf liter hoogwaardige autolak aan om alle details uit te lichten. Als finishing touch gebruikte ze bladgoud om accenten te creëren en het ontwerp nog meer 3D-effect te geven. Daarna kreeg het hele voertuig een beschermende laklaag zodat het ook de weg op kan.

Het proces nam vanaf de eerste tekeningen in totaal zes maanden in beslag. Daarbij kostte het tatoeëren alleen al vijf dagen van acht uur intensief werk. Het was fysiek veeleisend door het trillen van de slijptool en het werken met een voorwerp dat, in tegenstelling tot een mens, niet in een comfortabele positie geplaatst kan worden naarmate het ontwerp vorderde. Bij het tatoeëren van een mens kunnen kleine uitschieters gemakkelijk in het patroon verwerkt of gekleurd worden. Maar voor het ‘graveren’ met de slijptool was absolute precisie nodig.

Media

© Lexus

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy