maandag, 02 maart 2020

Nieuwe Renault Mégane aan de stekker

Nieuwe Renault Mégane aan de stekker © Groupe Renault

De Clio E-TECH 140 pk en de nieuwe Captur E-TECH Plug-in 160 pk, die in januari van dit jaar hun wereldpremière beleefden op het autosalon van Brussel, krijgen vanaf nu het gezelschap van de nieuwe Mégane E-TECH Plug-in 160 pk.

Deze drie modellen – Clio ‘full hybrid’, Captur en Mégane ‘plug-in hybrid’ – vervolledigen het erg uitgebreide geëlektrificeerde gamma van Renault, dat ook zuiver elektrische modellen zoals de nieuwe ZOE, de nieuwe Twingo Z.E. en Kangoo Z.E. omvat. Het nieuwe E-TECH-hybridegamma past zich aan alle toepassingen van klanten aan (kilometervreters, veelzijdige stadswagens, enz.) door naargelang de gekozen technologie de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik onder controle te houden, en dat zelfs tijdens lange ritten. Dit betaalbare hybridegamma, uitgewerkt op basis van uiterst populaire modellen in het hart van de automarkt, brengt elektrisch rijden en het daarmee samenhangende rijplezier binnen het bereik van een zo ruim mogelijk publiek.

Sinds de allereerste Mégane in 1995 werd voorgesteld, werden wereldwijd al zeven miljoen exemplaren van het model verkocht, verspreid over vier generaties. De Mégane werd al snel meer dan een model en groeide in de loop der jaren uit tot een complete familie. Vandaag werpt hij zich op als een veelzijdige berline, getuige daarvan het feit dat de nieuwe Mégane zich vanaf deze zomer de oplaadbare hybridetechnologie E-TECH Plug-in aanmeet. Deze technologie garandeert een maximale veelzijdigheid en laat kopers een nieuwe elektrische rijervaring ontdekken terwijl ze ook op lange ritten de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik beperkt. 

Oplaadbare hybridemotor als kerntechnologie 

Als expert op het gebied van elektrische mobiliteit rust Renault de nieuwe Mégane uit met de 160 pk sterke oplaadbare hybridemotor E-TECH Plug-in. Hij plukt de vruchten van gloednieuwe technologieën om energie te recupereren en een unieke rijervaring aan te bieden.

Deze kernversie werd ontwikkeld om aan alle verwachtingen van de klanten te beantwoorden. Ze wordt aangeboden op diverse afwerkingsniveaus vanaf het middelste niveau. De E-TECH Plug-in-motor, die vanaf de lancering verkrijgbaar wordt op de nieuwe Mégane Grandtour, zal naderhand ook op de berline worden aangeboden. 

Veelzijdigheid en besparingen 

Dankzij zijn batterij-inhoud van 9,8 kWh (400 volt) voor een meergewicht van nauwelijks 105 kilogram biedt de nieuwe Mégane E-TECH Plug-in een zuiver elektrisch rijbereik van 50 kilometer over de gemengde WLTP-cyclus met snelheden tot 135 km/u en 65 kilometer in de stadscyclus (WLTP City). 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy