vrijdag, 28 februari 2020

BREAKING NEWS: Autosalon van Genève gaat niet door omwille van Coronavirus

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BREAKING NEWS: Autosalon van Genève gaat niet door omwille van Coronavirus © Patrick Theunissen
Autonieuws vernam zonet dat beslist werd om -ten gevolge van de verspreiding van het Coronavirus in Europa- het Autosalon van Geneve, dat plaats zou vinden van 5 tot 15 maart, te annuleren, net als alle andere evenementen in Zwitserland die meer dan 1.000 toeschouwers trekken. (bron: letemps.ch)


De financiële gevolgen van een dergelijke beslissing zijn enorm. Alle merken hadden immers al aanzienlijke kosten gemaakt voor de stands en de inrichting ervan, het aanwerven van (tijdelijk) personeel, het reserveren van (peperdure) hotelkamers, voorzien van vervoer naar Geneve en dergelijke.

Bovendien zouden talloze merken hun nieuwe modellen in wereldpremère voorstellen in Geneve, iets wat nu dus op een andere plaats zal moeten gebeuren, wat opnieuw voor een aanzienlijke meerkost zal zorgen.

Of hoe de veelgeplaagde constructeurs opnieuw in hun portefeuille getroffen worden. Dit keer niet door klimaat- of milieuproblemen maar door een ongrijpbaar virus dat intussen de hele wereldeconomie in zijn greep houdt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy