maandag, 24 februari 2020

Renault presenteert volledig elektrische Twingo Z.E.

Renault presenteert volledig elektrische Twingo Z.E. © Groupe Renault
Renault behoort tot de pioniers op het gebied van elektrische voertuigen. Eind 2012 werd de volledige elektrische Zoe gepresenteerd op het autosalon van Parijs, en vandaag hangt het Franse merk de Twingo aan de stekker.


De Twingo Z.E. erft uiteraard alle troeven die het gamma zo succesvol hebben gemaakt en biedt de mogelijkheid om bepaalde aspecten van het koetswerk- en interieurdesign te personaliseren. Kopers beschikken over een brede waaier aan opties, gaande van de koetswerkkleur over de plaatsing van flankstickers en het design van de velgen tot het color pack voor het interieur, dat het dashboard en de stiknaden van de zetelbekleding siert. Twingo Z.E. onderscheidt zich bovendien door specifieke designelementen voor de elektrische versie.
R DAM 1076914

Het interieur van deze elektrische versie behoudt alle kwaliteiten van het gamma op het gebied van plaatsaanbod en laadvermogen. Zo biedt Twingo Z.E. een vlakke vloer, een koffer van 240 liter en de mogelijkheid om een laadlengte tot 2,30 meter vrij te maken dankzij de voorste passagierszetel, die zich volledig laat neerklappen tot een tafeltje. Zo biedt Twingo Z.E. probleemloos plaats aan enkele kartonnen dozen nadat u bent gaan shoppen bij een meubelwinkel. 
R DAM 1077010De elektromotor van de Twingo Z.E. produceert 82 pk en wordt aangedreven door een lithium-ionbatterij van 22 kWh. Deze behoudt de compacte afmetingen en alle troeven van de modellen met verbrandingsmotor, waaronder zijn uitzonderlijke wendbaarheid.

Ondanks zijn compacte afmetingen heeft de Twingo Z.E. een batterij van 22 kWh aan boord, even groot dus als de batterij in de eerste ZOE-generatie. De batterij werd ontwikkeld in samenwerking met LG Chem en biedt een uitstekende energiedichtheid dankzij de geoptimaliseerde interne indeling en de lithium-ionchemie van de jongste generatie. Als primeur voor het zuiver elektrische gamma van Renault gebruikt hij een waterkoeling die goed van pas komt wanneer hij wordt opgeladen aan een snellader.

Dankzij deze batterij biedt Twingo Z.E. een rijbereik van ongeveer 250 kilometer over de WLTP City-cyclus en 180 kilometer over de volledige WLTP-cyclus. Uitgaande van de vaststelling dat de meeste Europese bestuurders van kleine stadswagentjes gemiddeld dertig kilometer per dag afleggen, volstaat dat rijbereik om een week lang door de stad te snorren zonder bij te laden. 

R DAM 1076932
De Twingo Z.E. toont zich bovendien bijzonder veelzijdig wat het laadproces betreft, met dank aan zijn intelligente Caméléon®-lader. Die lader werd door Renault ontwikkeld en gepatenteerd en optimaliseert het laadproces en het beschikbare vermogen aan openbare laadpalen op wisselstroom (AC) tot 22 kW. Zo laat de Twingo Z.E. zich aan de meest voorkomende openbare laadpalen sneller opladen dan de meeste van zijn concurrenten. 
R DAM 1076947
In Europa biedt de overgrote meerderheid van de openbare laadstations een vermogen tussen 18 en 22 kW. Aan die laadpalen kan de Twingo Z.E. tot vier keer sneller worden opgeladen dan modellen met een lager vermogen. Een half uurtje aan een laadpaal van 22 kW volstaat om 80 kilometer rijbereik voor de gemengde cyclus te recupereren. 

Renault biedt het meest complete gamma elektrische wagens op de markt, bestaande uit de Renault Zoe en Twizy, de bedrijfsvoertuigen Kangoo Z.E. en Master Z.E. en de modellen SM3 Z.E. (Korea) en Renault City K-ZE (China). Alle vertegenwoordigers van dit gamma spelen in op verschillende en complementaire behoeften. 

De Twingo Z.E. zal het Twingo-gamma tegen eind 2020 uitbreiden en vat post aan de zijde van de drie reeds bestaande verbrandingsmotoren. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy