woensdag, 11 februari 2015

Eerste BMW voor grote gezinnen

Met de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Tourer snijdt BMW nog maar eens een nieuw voertuigsegment aan. De baanbrekende BMW 2 Reeks Gran Tourer is ruim, veelzijdig en flexibel en het eerste compacte premiummodel ter wereld met zeven plaatsen, dat volledig beantwoordt aan de mobiliteitsvereisten van jonge gezinnen.


Compact, en toch ruim.

Ondanks zijn compacte afmetingen (slechts 4.556 millimeter lang, 1.800 mm breed en 1.608 mm hoog) biedt de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Tourer voldoende ruimte en een groot koffervolume dat nog kan worden uitgebreid van 645 tot 805 liter. Met de achterbank neergeklapt, ontstaat een indrukwekkende laadruimte van 1.905 liter. De achterbank schuift standaard voor- en achteruit voor een maximale variabiliteit, is neerklapbaar (40/20/40) met een druk op de knop en biedt plaats aan drie kinderzitjes. Voor nog meer mogelijkheden is er een optionele derde rij zetels die volledig kan worden neergelaten in de laadvloer. Om de dagelijkse bruikbaarheid van het voertuig te maximaliseren, is er een reeks opbergopties voor de drie rijen, alsook rails op de rugsteun van de zetels vooraan waaraan uitklapbare tablets bevestigd zijn. De nieuwe BMW 2 Reeks Gran Tourer is een pionier in het combineren van de traditionele segmentkenmerken, zoals ruimte en comfort, met de typische waarden van BMW zoals dynamiek, elegantie en eersteklas kwaliteit.

Vijf turbomotoren en 4-wielaandrijving.

Vijf nieuw ontwikkelde turbomotoren met drie en vier cilinders (85 kW/116 pk tot 141 kW/192 pk, gecombineerd brandstofverbruik: 6,4–3,9 l/100 km [44,1– 72,4 mpg imp]; gecombineerde CO2-uitstoot: 149–104 g/km)* werken samen met het unieke BMW EfficientDynamics-pakket van maatregelen voor een unieke rijervaring die sportieve dynamiek combineert met een maximale efficiëntie en de laagste CO2-uitstoot binnen het segment. De

BMW 220d xDrive Gran Tourer is het enige voertuig uit de compacte premiumklasse met zeven zetels en zal van bij de lancering op de markt verkrijgbaar zijn met 4-wielaandrijving.

De assistentiesystemen en de opties voor informatie en entertainment die verkrijgbaar zijn als BMW ConnectedDrive verbeteren zowel de veiligheid als het comfort. Neem nu het Head-Up Display bijvoorbeeld, dat alle belangrijke informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder toont, of de Traffic Jam Assistant die de bestuurder helpt te versnellen, te remmen en op zijn rijstrook te blijven.

Entertainment onderweg voor de kinderen.

Dankzij de nieuwe “myKIDIO”-app (aanvankelijk alleen verkrijgbaar in Duitsland) kunnen zelfs lange afstanden voor de jongste passagiers fun zijn. De app maakt zijn debuut in de BMW 2 Reeks Gran Tourer en bevat speciale content die is afgestemd op kinderen en gezinnen, zoals films, series, audioboeken en audioplays op tablets zoals de Apple iPad om de passagiers achteraan bezig te houden. De bestuurder of de passagier vooraan behoudt de volledige controle over de afgespeelde content: de app is makkelijk te bedienen via de iDrive Controller en het Control Display zodra het mobiele apparaat wordt aangesloten op de wagen. Momenteel maakt de “myKIDIO”- app het mogelijk om zelf te bepalen welke leeftijdsgerelateerde content wordt weergegeven op de verbonden tablets zodat lange afstanden zelfs voor kinderen een aangename ervaring zijn. Het Control Display toont op elk ogenblik wat de kinderen op hun tablet zien, terwijl de kinderen achteraan ook de BMW Kids Cockpit kunnen raadplegen om op een eenvoudige en plezierige manier informatie over de reis te weten te komen (zoals aankomstuur, snelheid en buitentemperatuur).

Vier modellen om verder te individualiseren.

Naast de standaardversie is de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Tourer verkrijgbaar in vier bijkomende modellen. Het Advantage-model is functioneler dan het standaardmodel, en bevat onder andere automatische airconditioning met twee zones, Park Distance Control achteraan, Cruise Control met remfunctie en een multifunctioneel stuur. Het Sport Line-model accentueert het sportieve aspect met exclusieve buitenkenmerken, speciale lichtmetalen velgen en sportzetels, terwijl de Luxury Line zijn exclusiviteit benadrukt met chromen inlegwerk, grote lichtmetalen velgen en lederbekledingen. Daarnaast is er het M Sport-model met een keuze van het M Aerodynamicapakket, BMW Individual high-gloss Shadow Line, M leren stuur en M Sport-zetels. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy