woensdag, 08 januari 2020

Wordt Luca de Meo de nieuwe patron bij Renault?

Wordt Luca de Meo de nieuwe patron bij Renault? © autonieuws.be
Dinsdagavond maakte Seat bekend dat zijn topman Luca de Meo ‘op eigen verzoek en met instemming van de beheerinstanties’ het bedrijf heeft verlaten. Seat is een dochteronderneming van de Volkswagen Group. 


In de nasleep van dieselgate verkaste de 52-jarige Italiaanse automanager einde 2015 van Audi naar Seat en luidde daar de wederopstanding van het Spaanse automerk in. 

Luca de Meo spreekt vijf talen (Italiaans, Spaans, Engels, Frans en Duits) en kent de auto-industrie als zijn broekzak. De gedreven en ambitieuze manager begon zijn carrière bij Renault en werkte achtereenvolgens in Brussel voor Toyota Europe en in Turijn voor Fiat/Alfa alvorens over te stappen naar Volkswagen en Audi in Duitsland.

Bij de Duitse autogroep genoot de Meo groot aanzien, insiders zagen in hem de opvolger van de in ongenade gevallen Audi-baas Rupert Stadler. Maar die promotie zat er uiteindelijk niet in. Enkele weken geleden kwam Renault aan zijn deur kloppen en het heeft er alle schijn van dat Luca de Meo de opvolger wordt van Thierry Bollore die in september jl. de laan werd uitgestuurd bij Renault. Het is wachten op een officiële bevestiging in de loop van de eerstvolgende uren of dagen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy