donderdag, 19 december 2019

Jaguar Land Rover maakt de overname van Bowler bekend

Jaguar Land Rover maakt de overname van Bowler bekend © JLR
De Britse specialist in het produceren van all-terrain performance-auto’s, high-performance componenten en rally-voertuigen wordt toegevoegd aan het portfolio van Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover, naast de reeds bestaande divisies SV, Vehicle Personalisation en Classic.


Bowler – opgericht in 1985 en gevestigd in Derbyshire – boekte vele successen in internationale rally-evenementen. De expertise die Bowler heeft opgedaan op het gebied van all-terrain voertuigdynamiek, productietechnieken voor kleinschalige oplages en het fabriceren van extreem duurzame componenten, is uniek en zeer gewild.

Direct na de oprichting ontwikkelde Bowler een bijzonder sterke relatie met Land Rover. In 2012 resulteerde die samenwerking in een merkpartnerschap, dat vervolgens resulteerde in de oprichting van de populaire Defender Challenge by Bowler-rallyserie tussen 2014 en 2016. Oprichter Drew Bowler overleed in 2016, maar zijn nalatenschap leeft voort in het team in Derbyshire waar Bowler voorlopig gevestigd blijft.

Hoogtepunten in geschiedenis van Bowler

1985 - Drew Bowler begint vanuit zijn huis in Derbyshire met het bouwen en verkopen van competitieve safari- en testauto's.

1991 - Drew Bowler wint ARC National Comp Safari.

2000 - Bowler neemt voor het eerst deel aan de wereldberoemde Dakar Rally in Afrika en races in Midden-Europa.

2004 - Bowler-model wint British Hill Rally Championship.

2005 - Bowlers grootste Dakar-inzending ooit resulteert in het op één na grootste fabrieksteam ooit, vrijwel alle auto’s reden hem uit.

2006 - Bowler-modellen winnen zowel het Britse Baja National Championship als de Franse Baja.

2012 - Bowler sluit merkpartnerschap met Land Rover voor sponsoring, marketing en engineering, Defender Challenge 2014 gelanceerd om concurrenten voor te bereiden op Dakar. Bowler verhuist naar een nieuwe productiefaciliteit.

2016 - CSP-ontwikkeling begint. Oprichter Drew Bowler komt in november te overlijden.

2018 - Bowler-modellen claimen eerste, tweede en vierde plaats algemeen op Tuareg Rallye. Militaire CSP-concept debuteert.

2019 - Jaguar Land Rover neemt Bowler over.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy