donderdag, 12 december 2019

Nieuwe Toyota GR Yaris komt eraan

Nieuwe Toyota GR Yaris komt eraan © Toyota
Op het volgende Tokyo Auto Salon onthult Toyota de Toyota GR Yaris. De letters GR staan voor GAZOO Racing, de autosportdivisie van Toyota. De nieuwe GR Yaris is na de GR Supra het tweede sportmodel van Toyota waarbij Toyota GAZOO Racing zijn stempel heeft gedrukt op onder meer de rijeigenschappen en het design. De nieuwe generatie Toyota Yaris die in de zomer van 2020 naar België komt, dient als basis voor de GR-versie. De Tokyo Auto Salon vindt plaats van 10 tot en met 12 januari 2020. 


De Toyota GR Yaris is geïnspireerd op de Toyota Yaris WRC die met succes meedoet aan het World Rally Championship (WRC). In het afgelopen raceseizoen finishte de Yaris WRC maar liefst zes keer als winnaar. De GR Yaris profiteert van zijn geavanceerde technologie en de ervaringen die Toyota GAZOO Racing tijdens het WRC heeft opgedaan. In 2018 werd Toyota wereldkampioen, dit jaar wist Toyota piloot Ott Tänak met zijn Toyota Yaris WRC de rijderstitel te bemachtigen.

Laatste testfase succesvol afgerond

De Toyota GR Yaris heeft onlangs zijn laatste testfase succesvol afgerond. Niemand minder dan Toyota President Akio Toyoda zat achter het stuur van een prototype. Als Master Driver met de codenaam ‘Morizo’ zocht hij de grenzen op van wat de GR Yaris allemaal op een circuit kan.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy