donderdag, 05 februari 2015

Designprijs voor nieuwe Kia Sorento

Kia Motors blijft de onderscheidingen voor zijn uitmuntende design aan elkaar rijgen. Dit keer is het de beurt aan de Kia Sorento, de grootste SUV van het merk, die voor het eerst werd bekroond met de prestigieuze ‘iF Design Award’.

De jury van de wereldbefaamde designprijzen bedacht de derde generatie van de Sorento, die in maart 2015 verkrijgbaar wordt in Europa, met een onderscheiding in de 'Product'-categorie. De jury loofde daarbij niet alleen de algemene designkwaliteit maar gaf ook uitstekende punten voor zijn afwerking, graad van innovatie, milieu-impact en veiligheid.

De volledig nieuwe Kia Sorento is al het zevende model dat een iF Design Award in de wacht sleept. Sinds 2010 werd Kia Motors elk jaar opnieuw bekroond met ten minste een van de fel begeerde onderscheidingen. Eerdere winnaars van het merk waren de Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d en Soul.

"Ik ben erg trots op deze prijs voor de Kia Sorento omdat hij de aanzienlijke kwaliteitsverbetering erkent die we met dit model hebben gerealiseerd," aldus Peter Schreyer, President & Chief Design Officer van Kia Motors Corporation en Hyundai Motor Company.

“De Kia Sorento verenigt het klassieke evenwicht van een SUV met een hoogwaardige uitstraling die vooral in het interieur sterk tot uiting komt. Zijn designkwaliteit is van topniveau en hij biedt heel wat waar voor zijn geld. Dat is in grote mate te danken aan de samenwerking tussen onze internationale designteams en daarom ben ik erg trots op deze onderscheiding."

De nieuwe Kia Sorento werd ontwikkeld door het Kia Designteam in Namyang (Korea), met de steun van Kia's Designcentra in Frankfurt (Duitsland) en Irvine (California).

Uitzonderlijke veelzijdigheid, hoogtechnologische uitrusting en nieuwe vierwielaandrijving 

De nieuwe Kia Sorento is een stijlvolle en handige SUV en toont zich uitermate veelzijdig en praktisch. Het vloeiendere, naar achteren getrokken profiel en de diep uitgesneden oppervlakken geven de Kia Sorento een lichte, elegante look. Het ruime interieur volgt de horizontale lijnen van het globale designconcept en koppelt een luxueuze uitstraling aan hoogwaardige materialen doorheen het interieur.

De nieuwe Kia Sorento, die naar keuze met vijf of zeven plaatsen kan worden besteld, heeft een langere wielbasis en biedt zijn inzittenden meer ruimte dan zijn voorganger. De bagageruimte is breder en – dankzij de verschuifbare achterbank in twee delen (60/40) – ook veelzijdiger. Het volume steeg tot 1.732 liter.

De Kia Sorento wordt aangedreven door een krachtige en tegelijk zuinige 2,2-liter turbodieselmotor met 200 pk (147 kW) en de vierwielaangedreven modellen zijn uitgerust met Kia's nieuwe Dynamax™-vierwielaandrijving met torque vectoring.

Met zijn hoogtechnologische uitrusting en luxueuze voorzieningen zoals de 360°-camera (Around View Monitor) en het intelligente parkeersysteem toont hij zich erg wendbaar en laat hij zich gemakkelijk parkeren. Kopers plukken bovendien de vruchten van de nieuwe veiligheidssystemen, van de rijstrookassistent over de waarschuwing voor dwarsrijdend verkeer achter de wagen tot de verkeersbordenherkenning en de adaptieve snelheidsregelaar.

De iF product design award

Sinds de jaarlijkse iF Design Award in 1953 in het leven werd geroepen, is hij uitgegroeid tot een van 's werelds belangrijkste designprijzen. De onderscheiding ontstond in het kader van de productshows ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (goed industrieel design) van de Hannover Messe, en is nu een van de grootste designwedstrijden ter wereld.

De iF Design Award wordt uitgereikt in vijf disciplines. In 2015 namen ondernemingen uit 53 landen deel aan de iF design awards, goed voor een totaal van 4.783 inzendingen. De nieuwe Kia Sorento werd bekroond in de categorie ‘Auto's / Voertuigen / Motoren’.

De officiële ceremonie voor de iF Design Awards 2015 vindt op 27 februari 2015 plaats in München, tijdens de 'Munich Creative Business Week'. Een greep uit de winnende producten wordt tevens tentoongesteld op de iF design exhibition in de Hamburgse HafenCity.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy