dinsdag, 19 november 2019

Volkswagen gaat de ID.3 ook in Dresden bouwen

Volkswagen gaat de ID.3 ook in Dresden bouwen © Volkswagen AG
De “Gläserne Manufaktur” in Dresden gaat vanaf de herfst 2020 de nieuwe Volkswagen ID.3 bouwen. De revolutionaire elektrische auto van VW volgt de e-Golf op die er nu van de band rolt.


Volkswagen bouwt in een snel tempo aan haar productienetwerk voor de ID.3. Na Zwickau, dat de grootste fabriek van elektrische auto’s in Europa gaat worden, is nu ook de Glazen Fabriek in Dresden aangewezen als productiefaciliteit.

De Glazen Fabriek, een van de Centers of Future Mobility van Volkswagen, is momenteel niet alleen een productiefaciliteit voor de elektrische Golf, maar ook de thuisbasis voor vele start-ups en ontwikkelaars die zich bezig houden met toekomstige mobiliteit in de breedste zin van het woord. De transparante fabriek geeft daarnaast het publiek een unieke kijk achter de schermen van het grote elektrificatie-offensief van Volkswagen. 

De productie van de ID.3 in Dresden start in de herfst van 2020. Zwickau, de eerste grote conventionele autofabriek ter wereld die volledig wordt getransformeerd naar een productiefaciliteit van elektrische auto’s, is eerder deze maand geopend door Bondskanselier Angela Merkel. De eerste exemplaren van de ID.3. rollen daar inmiddels van de band. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy