dinsdag, 08 oktober 2019

Productie nieuwe Opel Corsa gaat van start

Productie nieuwe Opel Corsa gaat van start © Opel
De zesde generatie van de Opel Corsa rolt nu van de band in de Spaanse Groupe PSA-fabriek in Zaragoza: Koning Felipe VI van Spanje, Carlos Tavares, voorzitter van de raad van bestuur van Groupe PSA en Michael Lohscheller, CEO van Opel, gaven maandag het startsein voor de serieproductie van de Opel-bestseller op een plechtigheid met medewerkers en genodigden.OPEL 01 CORSA VAN STRAT

"De Corsa is niet alleen een van de meest succesvolle modellen in onze geschiedenis, met een verkoop van ongeveer 14 miljoen stuks in de voorbije 37 jaar; het is ook een mijlpaal in ons elektrificatieoffensief. Vanaf begin 2020 zullen we ook de Corsa-e in Zaragoza bouwen. De Corsa-e wordt de eerste volledig elektrische Opel 'made in Europe'. De nieuwe Corsa bevestigt dat we investeren in de toekomst van de fabriek in Zaragoza en dat Opel volledig voor elektrisch gaat", aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel.

De Corsa-e wordt geleverd met een vermogen van 136 pk en een elektrisch bereik van 330 kilometer (WLTP). Een auto die elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maakt. Samen met de Grandland X Hybrid4 luidt de Corsa-e het elektrische tijdperk bij Opel in. Het merk met het bliksemlogo zal al in 2024 van elk model in zijn portfolio een elektrische versie aanbieden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy