vrijdag, 04 oktober 2019

Abarth viert zeventigste verjaardag

Abarth viert zeventigste verjaardag © FCA
De nieuwe speciale reeks Abarth 695 70° Anniversario werd vandaag in Milaan voorgesteld als ode aan de zeventigste verjaardag van het merk Abarth & C. en aan het vernuft van zijn oprichter, Carlo Abarth (1908-1979). Hij was immers de eerste die het potentieel van tuning en technische upgrades voor standaard productiewagens begreep. 


De nieuwe beperkte reeks, waarvan slechts 1949 exemplaren zullen worden gebouwd als verwijzing naar het oprichtingsjaar van de onderneming, is het belangrijkste eerbetoon dat tijdens dit feestjaar wordt voorgesteld.

De Abarth 695 70° Anniversario, die zich zowel tot verzamelaars als tot fans van compromisloze prestaties en sportiviteit richt, maakt indruk met zijn nieuwe achterspoiler, die rechtstreeks verwijst naar de wereld van de autosport en de legendarische racegeschiedenis van het merk met de Schorpioen. De spoiler is manueel verstelbaar, net als die van racebolides waarbij mecaniciens in de pits wel vaker de hoek van de spoiler bijregelen om het rijgedrag van de auto af te stemmen op het circuit. 

De nieuwe Abarth 695 70° Anniversario werd ook getooid met enkele iconische stijlelementen uit het heden en verleden, zoals de Record Monza-uitlaat voor een onmiskenbaar geluid, de nieuwe groene kleur 'Monza 1958' (een eerbetoon aan de kleur van de eerste 500 Abarth die dat jaar zes internationale records vestigde in Monza), de vele details in Campovolo Grijs, waaronder de 'Spoiler ad Assetto Variabile', de koetswerkkit, de spoilerlip voor- en achteraan en de buitenspiegelkappen. Dezelfde kleur wordt gebruikt voor de schorpioenstickers op de motorkap en de sticker met dambordpatroon op het dak om zijn sportieve look te bevestigen. 

De cockpit van de 1949 exemplaren zijn ook voorzien van een genummerd plaatje, dat elke 695 70° Anniversario tot een authentiek verzamelobject maakt.

De nieuwe 695 70° Anniversario wordt aangedreven door de krachtigste motor in het gamma. De 1.4-turbomotor levert een vermogen van 180 pk en een koppel van 250 Nm. Hij stuwt de wagen in nauwelijks 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en verder naar een topsnelheid van 225 km/u. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy