zondag, 01 februari 2015

2,2 miljoen BMW's mogelijk te hacken

BMW heeft een security lek gedicht in zijn ConnectedDrive technologie die in 2,2 miljoen auto’s zoals BMW, MINI en Rolls-Royce wordt gebruikt. Door de lek konden dieven en hackers autodeuren ontgrendelen, de auto op afstand volgen en e-mails lezen. Dit blijkt uit een proef die is gehouden door de Duitse automobielclub ADAC.

De BMW ConnectedDrive Services & Apps en de intelligente bestuurdersassistentiesystemen ondersteunt de BMW rijder op alle manieren. Met de BMW ConnectedDrive technologie hebben rijders, met een sim-kaart in de Combox achterin de auto, toegang tot bepaalde functies in de auto via hun smartphone en verbinding met de buitenwereld.

Het lek werd ontdekt door de Duitse autobranche organisatie ADAC toen ze aan het onderzoeken waren in hoeverre de informatie van de bestuurders bij BMW in München terechtkwamen en wat daarmee gedaan werd. BMW heeft gisteren het lek op afstand gedicht, dus eigenaren hoeven niet naar de garage. De ADAC waarschuwt nog wel: het kan zijn dat niet iedere wagen de nieuwe software al heeft ontvangen. BMW’s die bijvoorbeeld geruime tijd in een parkeergarage hebben gestaan op een lage verdieping, kunnen de update gemist hebben. Ook auto’s die in onderhoud waren, waarbij de accuspanning geruime tijd afwezig was, kunnen een probleem vormen. Dus laat het bij twijfel nog even controleren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy