dinsdag, 03 september 2019

Officieel: dit is de nieuwe Nissan Juke

Officieel: dit is de nieuwe Nissan Juke © Nissan
Na een zéér lange teasercampagne presenteert vandaag Nissan de nieuwe Juke. Dat het karakteristieke design van de eerste generatie Nissan Juke in de smaak valt bij Europese consumenten bewijzen de bijna één miljoen exemplaren die inmiddels in Europa op de weg rijden.


De Nissan Juke is de nieuwe benchmark in het B-crossover-segment, met grotere afmetingen, een krachtig design, in het oog springende 19-inch lichtmetalen velgen en spannende coupélijnen met ‘zwevend dak’. Gebleven zijn de kenmerkende ronde koplampen die voortaan standaard zijn uitgerust met full LED-verlichting. Samen met de nieuwe Y-vormige designsignatuur – die kracht wordt bijgezet door Nissans V-Motion grille – geven ze de voorzijde van de Nissan Juke een heel herkenbare uitstraling. 

De nieuwe Nissan Juke biedt meer ruimte voor zowel inzittenden als hun bagage. De knieruimte op de achterbank nam met 5,8 centimeter toe terwijl de hoofdruimte hier met 1,1 centimeter groeide. De bagageruimte is 422 liter groot, een toename van 20 procent. Het nieuwe stijlvolle en comfortabele interieur biedt een verbeterde rijderspositie, meer ruimte achterin, een gebruiksvriendelijkere bediening en meer opbergingsmogelijkheden. Nieuwe, zacht aanvoelende materialen op het dashboard, de deurpanelen en in de voetenruimte geven een behaaglijk gevoel van luxe, wat wordt versterkt door de standaard sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun. Deze zijn optioneel te bekleden met leder dan wel Alcantara. 

Met het nieuwe uitrustingsniveau N-Design kunnen klanten hun nieuwe Nissan Juke naar eigen smaak aanpassen. Voor het dak, de rest van de carrosserie en het interieur zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk die het premium, sportieve en stadse karakter van de auto benadrukken. Verdere personalisatie is mogelijk met speciale bumper-inserts, zijskirts en exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen. 

De nieuwe Nissan Juke is gegroeid in vergelijking tot zijn voorganger. De lengte, hoogte en breedte bedragen respectievelijk 4,210 millimeter, 1.595 millimeter en 1.800 millimeter. Hierdoor biedt de nieuwe Nissan Juke meer interieurruimte terwijl hij toch compact gebleven is en zelfs 23 kilogram lichter is. Door het gebruik van extra sterk staal is het platform van de Nissan Juke stugger dan voorheen en biedt hij meer stabiliteit, juist in bochten. 

De Nissan Juke wordt aangedreven door een efficiënte DIG-T 117 pk turbobenzinemotor die betere prestaties en meer verfijning biedt, en bovendien zuiniger is geworden. De motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen 6-bak of sportieve 7-traps automaat met dubbele koppeling (DCT) en schakelflippers. De bestuurder kan kiezen uit drie rijstanden: Eco, Standard en Sport.

Geavanceerde technologie 

De nieuwe Nissan Juke is uitgerust met Nissans vernieuwende infotainment- en geavanceerde rijassistentiesystemen. Met Nissan Intelligent Mobility is de nieuwe Juke de meest verbonden Nissan ooit.

Nissan Intelligent Mobility 

Voor de eerste keer is de Nissan Juke leverbaar met Nissans geavanceerde ProPILOT-technologie, die de bestuurder assisteert bij het sturen, versnellen en remmen. Speciaal ontworpen voor ‘single-lane’ snelweggebruik, versnelt, vertraagt en stuurt ProPILOT voor de bestuurder om op die manier de juiste afstand, snelheid en plaats in het midden van het rijvak te behouden.

Als aanvulling op ProPILOT biedt de nieuwe Nissan Juke tal van veiligheidstechnologieën, waaronder Intelligent Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en – uniek in het segment – Blind Spot Intervention. 

Dit laatste systeem is een Nissan-primeur. Het waarschuwt de bestuurder voor een auto die zich in de blinde hoek bevindt en stuurt – indien nodig – de Juke terug naar zijn oorspronkelijke positie op de rijbaan. 

Het nieuwe NissanConnect infotainmentsysteem heeft Apple CarPlay® waarmee inzittenden de apps op hun smartphone kunnen spiegelen aan het 8-inch display. Bestuurders hebben ook toegang tot TomTom Maps & Live Traffic. Ze kunnen bovendien de wifi activeren zodat andere inzittenden online kunnen gaan met hun tablet of laptop. 

Nissan produceert de volledig nieuwe Nissan Juke in de productiefaciliteit in Sunderland, Groot-Brittannië. De nieuwe Nissan Juke staat vanaf november van dit jaar in de showroom.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy