donderdag, 29 augustus 2019

Dit is de nieuwe Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC

Dit is de nieuwe Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC © Daimler
Weer snel nieuws uit Affalterbach. Das Haus presenteert vandaag de Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC met een AMG 35 badge en 306 pk.


De 2.0 liter viercilinder turbomotor levert een vermogen van 306 pk en 400 Nm koppel en garandeert indrukwekkend rijplezier in combinatie met de AMG SPEEDSHIFT DCT 8G-transmissie en de variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC. Het sprintje naar de 100 km/u is in 5,2 seconden geklaard. 

De performance-gerichte vierwielaandrijving zorgt continu voor een optimale verhouding tussen dynamiek, tractie en efficiëntie. Een lamellenkoppeling met AMG-specifieke elektromechanische regeling maakt een variabele koppelverdeling mogelijk, die afhankelijk van de rijsituatie direct kan worden gewijzigd. Dit varieert van pure voorwielaandrijving tot een 50:50 procent verdeling over de voor- en achteras, bijvoorbeeld bij dynamische rijmanoeuvres of op sneeuw en ijs. Van invloed op de koppelverdeling zijn niet alleen de rijsnelheid, de dwars- en langsacceleratie en de stuurhoek, maar ook het verschil in draaisnelheid tussen de afzonderlijke wielen en de gekozen versnelling.

Met de AMG Line als basis is de nieuwe GLB 35 4MATIC te herkennen aan tal van specifieke designkenmerken. De AMG-grille wordt voor het eerst gebruikt in een 35-model en benadrukt dat dit model deel uitmaakt van de AMG-familie. De frontsplitter, de markante achterskirt met twee ronde, enkele uitlaatsierstukken en de AMG-dakspoiler in carrosseriekleur staan garant voor een hoge herkenningsfactor.

De 19 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, tantalgrijs en glansgedraaid, en het high-performance AMG-remsysteem met zilverkleurige remklauwen en zwart opschrift ‘AMG’ aan de voorzijde vormen verdere visuele highlights. Drie andere velgvarianten van 19 tot 21 inch zijn op als optie leverbaar, beide in twee kleuren.

Het optionele AMG-nightpakket met designkenmerken zoals de frontsplitter en sierelementen in de achterskirt in hoogglanzend zwart alsmede zwart verchroomde uitlaatsierstukken, zorgen voor opvallende accenten. Afhankelijk van de gekozen lakkleur levert dit sterke contrasten of vloeiende overgangen op.

Het feit dat dit model deel uitmaakt van de AMG-familie, wordt visueel onderstreept door de sportstoelen, die zijn bekleed met zwarte lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA met rode dubbele siernaden en rode veiligheidsgordels. Twee optionele lederpakketten met een keuze uit tweekleurige bekleding, bijvoorbeeld in classicrood/zwart en siernaden op de bovenkant van de portieren en de bovenkant van het dashboard, laten het interieur nog fraaier ogen.

De nieuwe GLB 35 4MATIC is het eerste compacte model van Mercedes-AMG dat optioneel leverbaar is met een derde zitrij, die bestaat uit twee extra individuele zitplaatsen, plus een tweede zitrij die in lengterichting verstelbaar is en de EASY ENTRY-functie. De tweede zitrij is 40:60 deelbaar. De stoelen op de derde zitrij bieden comfortabel plaats aan passagiers met een maximale lengte van 1,68 meter. De stoelen kunnen in de bagageruimtebodem worden verzonken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy