vrijdag, 23 augustus 2019

Kijk binnen in de Porsche Taycan

Kijk binnen in de Porsche Taycan © Porsche AG
Achter twee weken is het zover, dan trekt Porsche officieel het doek van de nieuwe Porsche Taycan. Vandaag krijgen we het interieur voor het eerst te zien.


Met de nieuwe Taycan breekt bij Porsche een nieuw tijdperk aan, en zijn eerste zuiver elektrische sportwagen vormt een nieuwe standaard op het vlak van interieurdesign. Klassieke designkenmerken werden geherinterpreteerd en het digitale tijdperk ingeleid. 

De inspiratiebron waren de pure lijnen van het dashboard van de originele 911 uit 1963, maar dan aangepast aan de moderne tijd. De cockpit geeft het startschot voor een nieuw tijdperk, met zijn heldere structuur en volledig nieuwe opbouw.

Het innovatieve instrumentenbord bestaat uit een gebogen scherm van 16,8 duim met de afgeronde look die zo typisch is voor Porsche. Het kader werd verwijderd, wat een slanke en moderne uitstraling geeft die doet denken aan hoogwaardige smartphones en tablets. Het reflecteert niet dankzij het gebruik van echt glas en een door middel van opdamping verkregen polarisatiefilter.

Het stuurwiel oogt licht en er is keuze tussen twee modellen. Naast de basisversie, die kan worden gepersonaliseerd met kleurtoetsen als onderdeel van het accentpack, biedt Porsche ook een GT-sportstuurwiel als optie. Het opvallende design met zichtbare schroefkoppen omvat de voor Porsche zo typische ronde modusknop waarmee de bestuurder de verschillende rijmodi kan selecteren.

Bovenop al deze innovaties is er nog een detail dat in geen enkele Porsche mag ontbreken. Naar analogie van het startslot op conventionele Porsche-modellen zit de startknop links van het stuurwiel.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy