woensdag, 21 augustus 2019

Belgische overwinning in Mazda MX-5 Cup in Assen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Belgische overwinning in Mazda MX-5 Cup in Assen © MAZDA
Vorig weekend werd op het TT Circuit Assen in Nederland de vierde manche van de spectaculaire Mazda MX-5 Cup, waar Autonieuws binnen enkele maanden ook aan zal deelnemen, verreden. Deze keer zette Mazda Belux (Team MSTC van Jan Wouters) uitzonderlijk zelfs twee auto’s in, bestuurd door autojournalist en ervaren piloot Stéphane Lémeret en de bekende autoracer Marc Goossens.

Tijdens de kwalificaties zetten beide rijders in eerste instantie de twee snelste tijden neer, maar de snelste tijden van Marc Goossens werden niet in aanmerking genomen wegens “track limit violation” en zo kwam hij uiteindelijk op een 10de startplaats terecht. 

Dat betekent in de MX-5 Cup dat hij in de eerste van de twee sprintraces op de pole kon starten omdat daar de “reversed grid” wordt toegepast (de eerste 10 wagens startten in omgekeerde volgorde). 

Op het einde van de eerste ronde maakte Goossens echter een klein schakelfoutje waardoor de motor te veel toeren maakte en daardoor in noodloop ging. Daardoor moest hij de auto herstarten en was hij op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk eindigde hij de eerste race op de dertiende plaats.

Stéphane Lémeret startte de eerste race vanaf positie 10 en lag op P6 toen hij na een vijftal ronden met een warmlopende motor de pits in kwam. Bij een korte aanrijding in ronde 2 had hij heel licht een voorganger aangetikt waardoor het sponsorplaatje op de voorste nummerplaathouder loskwam en voor de luchtinlaat zakte, waardoor de motor niet voldoende koeling kreeg en warmliep.

stepahnammeretmazda

De tweede race op zondag was een Belgisch succes. Stéphane Lémeret startte vanaf de pole en reed na een spannend duel met de Nederlanders Bas Schouten en Marcel Dekker als eerste over de finish. Een schitterende prestatie in zo’n competitieve cup met zo goed als alleen ervaren MX-5-racers.

marcbjq qbc qssCQCQSC
Marc Goossens startte vanaf de tiende plaats en maakte in de eerste ronde meteen al enkele plaatsen goed, maar op het einde van ronde 2 werd hij stevig aangetikt en moest hij om erger te voorkomen uitwijken en door de pitlane rijden, waardoor hij op achtervolgen was aangewezen. Ook deze keer strandde hij op de dertiende plaats.

Volgende afspraak voor de MX-5 Cup op 4 en 5 oktober in Spa-Francorchamps (TCR 500), waar Stéphane Lémeret opnieuw de eer van Mazda Belux zal verdedigen. Autonieuws zal later deelnemen aan een van de manches in Zolder. Daar lees je hier natuurlijk alles over.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy