vrijdag, 09 augustus 2019

Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Eleven Sports 24 Hours of Zolder © Circuit Zolder
Op zaterdag 10 augustus gaat de 42e editie van de “Eleven Sports 24 Hours of Zolder” van start op het Circuit van Zolder, zeg maar de hoogmis van de Limburgse autosport.


Met een verbijsterende ronde van 1:28.128 heeft Gilles Magnus zich tijdens de Super Pole-sessie verzekerd van de pole positie voor editie 2019 van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. In zijn Norma M20 FC #1 van Russell Racing by PK Carsport die hij deelt met Jeffrey Van Hooydonk, Fred Bouvy, Hans en Frank Thiers, was de 19-jarige Antwerpenaar maar liefst twee seconden sneller dan de Norma M20 FCT #110 van Deldiche Racing by JTB (Sam Dejonghe-Tom Boonen-Thomas Piessens) en het exemplaar zonder turbomotor van Krafft Racing (#11 – Bert Longin-Stienes Longin-Christoff Corten-Giorgio Maggi).

Gilles Magnus toonde al eerder op de dag, tijdens de Pre-Qualifying-sessie op Circuit Zolder, wat de Franse prototype in zijn mars had en herhaalde die prestatie over één ronde tijdens de Super Pole. Russell Racing by PK Carsport heeft zaterdag om 16 uur dus de eer om het peloton van 41 wagens aan te voeren en pakt vanzelfsprekend ook de pole in Belcar 1.

Niet alle deelnemers aan de Belcar 1-klasse kenden een probleemloze kwalificatiesessie, aangezien de Norma M20 FCT #110 van Deldiche Racing by JTB (Luc De Cock-Tim Joossen-Tim Verbergt-Steve Vanbellingen) door een gebrek aan vermogen niet kon deelnemen aan de Super Pole en zaterdagnamiddag als zeventiende start, achter de laatste Belcar 1-deelnemer.

De tegenstanders van het prototypegeweld konden over één ronde geen vuist maken, maar hopen vooral te schitteren over 24 uur. Ondanks een straftijd van één seconde vanwege het overschrijden van de track limits, trok Danny Kroes (#999 Lamborghini Huracan Super Trofeo – WCB Racing Team by Leipert Motorsport), de teamgenoot van Niels Lagrange, Yannick Hoogaars, Jimmy De Breucker en Stéphane Kox, het laken naar zich toe in Belcar 3. Hij hield, bovenop een zesde tijd algemeen, ruim een halve seconde over op de Ford Marc car 2 #4 van VR Racing by Qvick Motors (Nico Verdonck-John Rasse-Tom Van Rompuy-Eric Qvick). De auto die in de Super Pole bestuurd werd door Brusselaar Nico Verdonck neemt zaterdag plaats op de startgrid net voor de polesitter in Belcar 2, de #99 Porsche 991 van viervoudig winnaar Belgium Racing en Dylan Derdaele, samen met Nicolas Saelens, Louis Machiels, Lars Kern en Marc Goossens, zelf zesmaal winnaar van het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship.

In Belcar 4 ging de pole positie naar de #22 Mercedes-AMG GT4 van Veidec Silver Eagle Racing (Wim Spinoy-Kenneth Heyer-Christiaan Frankenhout-Hendrik Still), goed een seconde voor de teamgenoten met de #93 (Michael Cool-Bart Van Samang-Sven Van Laere-Johan Vannerum). De #123 Saker RAPX van RBC Race Team veroverde in handen van Dave Van De Velde (de teamgenoot van Toon Hungenaert, Patrick Engelen en Xavier Martens) de beste startplaats in Belcar 5, terwijl de #721 BMW 325i van JJ Motorsport/Xwift Racing dominant was in de Belcar 6-categorie. Gregory Eyckmans, Pieter Denys, Markus Palttala en Jamie Vandenbalck starten 34ste algemeen en helemaal vooraan in hun klasse.

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder start zaterdagnamiddag om klokslag 16 uur.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy