woensdag, 07 augustus 2019

Tesla maakt supercharging terug gratis op Model S en X

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Tesla maakt supercharging terug gratis op Model S en X © Tesla
Omdat de nieuwe 3 de laatste maanden zoveel marktaandeel van de grotere S en X afsnoept besloten ze bij Tesla om de commerciële politiek (zoals tegenwoordig bijna wekelijks gebeurt) weer eens om te gooien.


Ze hopen de verkoopsaantallen van de twee grotere modellen op te drijven door terug aan te knopen met een van de redenen voor het –tot de komst van de compactere en goedkopere 3- aanzienlijke succes van de Model S en Model X: gratis superchargen. Een geste die voor Model 3 niet bestaat en ook nooit bestaan heeft.

Na initieel altijd onbeperkt gebruik te kunnen maken van de superchargers van het merk, konden de kopers van een nieuwe S en X gedurende enige tijd nog slechts 400 kWh per jaar gratis laden aan de snelladers, en recent was het gratis snelladen zelfs helemaal geschrapt.

Vanaf nu wordt de eerste eigenaar van een nieuwe Model S of X echter opnieuw onbeperkt en gratis superchargen beloofd, wat de pil in zekere zin verzacht en die modellen terug aantrekkelijker maakt. 

Toch moet je al extreem veel van die superchargers gebruik maken om het prijsverschil tussen en Model S of X en een Model 3 te compenseren, en is het voordeel ook niet overdraagbaar naar de tweede eigenaar. 

Het is dus onwaarschijnlijk dat deze geste van Tesla een enorm verschil zal maken, maar we kunnen de beslissing van de Amerikanen hoe dan ook alleen maar toejuichen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy