vrijdag, 02 augustus 2019

50 jaar Ford Capri

50 jaar Ford Capri © Ford
Het was het jaar dat er voor het eerst een mens op de maan liep, dat het legendarische Woodstock-festival plaatsvond en dat de eerste Boeing 747 de lucht in ging. In datzelfde jaar, een halve eeuw geleden, verscheen de Ford Capri voor het eerst op de Europese wegen.


Toen de Capri in 1969 werd geïntroduceerd, was de slogun: “the car you always promised yourself”, en meer dan 1,8 miljoen mensen zouden die belofte aan zichzelf waarmaken. De grote vraag zorgde ervoor dat er in de Ford-fabriek in Keulen zeventien jaar lang Capri's zouden worden geproduceerd, drie generaties-lang, tot en met 1986. Sindsdien hebben talloze mensen een van de meest herkenbare Europese sportwagens in het bezit gehad, bestuurd en bewonderd. 

In onderstaande video, gemaakt voor de 50e verjaardag van het model, is een zeldzame Capri RS2600 in actie te zien op een nostalgische trip: van zijn geboorteplaats in Keulen naar de bossen van het nabijgelegen Eifelgebergte – waar de auto voor de introductie grondig werd getest – en vervolgens naar de circuits Spa-Francorchamps en Zandvoort (NL), waar de Capri legendarische overwinningen behaalde.

“De Capri was een droomauto die bereikbaar was voor de gewone man”, zei Steve Sutcliffe, de journalist die met de klassieke Ford de geschiedenis induikt. “Het gaf altijd een lekker gevoel om achter het stuur van een Capri te zitten, en dat is nog steeds zo. Het was puur genieten om in een auto te rijden die net iets anders is.”

De Capri in de video, afkomstig uit de eigen erfgoedcollectie van Ford, is uitgerust met een V6-motor en heeft in 6 dagen filmen meer dan 700 kilometer afgelegd, waaronder een paar rondjes op het circuit van Zandvoort. Het 47 jaar oude exemplaar liet een onuitwisbare indruk achter. 

“Ik ben verliefd geworden op deze auto”, zei Sutcliffe, waarmee hij aangaf dat de Capri nog steeds een auto is die je jezelf zou moeten beloven.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy