woensdag, 17 juli 2019

Spectaculaire derde manche Mazda MX-5 Cup in Zandvoort

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Spectaculaire derde manche Mazda MX-5 Cup in Zandvoort © MAZDA
Vorig weekend vond op het Circuit van Zandvoort aan de Nederlandse kust alweer de derde manche van de Mazda MX-5 Cup plaats. Zoals de vorige weekends werd door Mazda Motor Belux ingezette auto nr. 5 opnieuw bestuurd door twee journalisten. Deze keer ging het, net zoals later dit jaar voor Autonieuws het geval zal zijn, om absolute nieuwelingen die nog nooit eerder aan een cuprace op circuit deelnamen.


Pieter Ameye en Jean-Christophe Herminaire hadden bovendien nog nooit op het circuit van Zandvoort gereden, noch de nieuwe MX-5 Cupcar bestuurd.

Na een korte trainingsessie en de kwalificatie van 20 minuten werden beiden voor de leeuwen geworpen bij de sprintraces van 30 minuten die op zondagochtend verreden werden. 

De eerste race ging op een nat circuit van start, en Pieter Ameye reed vanop een 19de startplaats en ondanks twee spins naar een 16de plaats. Collega Jean-Christophe werd vanop dezelfde startplaats 17de in zijn reeks.

Beide deelnemers konden samen met ons vaststellen dat het niveau van de MX-5 Cuprijders erg hoog ligt en dat er zeer close geracet wordt, waardoor ook wij van Autonieuws niet te hoog van de toren willen blazen en al erg tevreden zullen zijn als we tijdens onze deelname de resultaten van onze twee collega’s kunnen evenaren.

De volgende race wordt gereden op het TT Circuit van Assen in het weekend van 17 en 18 augustus. Daarna is Spa Francorchamps aan de beurt (4-5 oktober). Het seizoen wordt in het weekend van 18-19 en 20 oktober afgesloten met de Finaleraces op het TT Circuit Assen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy