maandag, 08 juli 2019

Porsche Taycan op Goodwood Festival of Speed

Porsche Taycan op Goodwood Festival of Speed © Porsche AG
Porsche brengt voor de eerste keer in de geschiedenis een elektrische sportwagen aan de start tijdens de beroemde heuvelklim op Goodwood. Het debuut maakt deel uit van de Porsche Triple Demo Run, waarin de Taycan in drie weken tijd drie keer optreedt op drie verschillende continenten. Het prototype reed tijdens Goodwood Festival of Speed met een afbeelding van de union-jack op het dak en Mark Webber aan het stuur.


Shanghai

Een week geleden reed de Chinese piloot Li Chao al met de Taycan. De deelnemer aan de Porsche Carrera Cup Asia voltooide een aantal demonstratierondes op het veeleisende trainingscircuit van het Porsche Experience Center (PEC) in Shanghai. Na Shanghai en Goodwood neemt de fabriekspiloot Neel Jani de Taycan op 13 en 14 juli nog mee naar New York als onderdeel van de seizoensfinale van het ABB FIA Formula E kampioenschap. Met China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bezoekt Porsche enkele van de grootste afzetmarkten voor zijn eerste volledig elektrische sportwagen.

Lancering

De Taycan wordt in september gelanceerd. Zoals is te verwachten bij Porsche levert de 600 pk sterke auto met vierwielaandrijving circuitprestaties, veel acceleratiepotentieel en heeft hij een bereik waarmee hij eveneens zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. De 800 volt-architectuur van het voertuig maakt korte laadtijden mogelijk. De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van ongeveer 90 kWh.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy