donderdag, 04 juli 2019

Officieel: Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ en CLA 45 4MATIC+

Officieel: Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ en CLA 45 4MATIC+ © Daimler
Snel nieuws uit Affalterbach. Vandaag presenteert Mercedes-AMG de nieuwe A en CLA. Onder de motorkap ligt de volledig nieuw ontwikkelde 2,0-liter motor. Die is verkrijgbaar in twee vermogens- en koppelvarianten en is de krachtigste viercilinder turbomotor ter wereld die in serie wordt geproduceerd.

19C0444 006

Zelfs het basismodel met 387 pk heeft meer power dan zijn voorganger. De S-variant met 421 pk kan zich meten met auto’s uit aanzienlijk hogere klassen. De nieuwe AMG SPEEDSHIFT DCT-8G transmissie met dubbele koppeling en acht versnellingen garandeert soepel schakelen binnen enkele milliseconden in alle rijsituaties. De actieve, volledig variabele AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving verdeelt het koppel variabel over de achteras met behulp van AMG TORQUE CONTROL, wat zorgt voor optimale tractie en de spectaculaire Drift-modus. Dit is mogelijk dankzij een nieuw achterasdifferentieel met een multidisckoppeling op elk achterwiel.

19C0444 014

Met haar nieuwe compacte sportmodellen laat Mercedes-AMG opnieuw zien hoe sterk het bedrijf is in ontwikkeling: “We hebben onze ‘45’-modellen totaal opnieuw ontworpen, vanaf de motor en transmissie via het chassis, de complexe aandrijflijnen tot en met de carrosserie en uiteraard ook het design zelf. Dat alles met één doel voor ogen: de rijdynamiek en de sportieve rij-ervaring op een niveau brengen dat tot nu toe ondenkbaar was in de compacte klasse. Met de presentatie van onze krachtigste en meest dynamische compacte sportwagen verhogen we ook het belang van dit segment in onze groeistrategie,” vertelt Tobias Moers, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-AMG GmbH.
18C0972 053

De nieuwe Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ en CLA 45 4MATIC+ modellen zijn nog opvallender dan hun voorgangers. Voor het eerst is de compacte klasse nu ook voorzien van de voor AMG kenmerkende grille met een bredere, lagere lijst en twaalf verticale lamellen, waarmee dit model duidelijk deel uitmaakt van de AMG Performance-familie. De markante‘shark nose’, slanke koplampen met opvallende lijsten en de vlakke, aerodynamische motorkap met powerdomes verlagen het front optisch en verbeelden de extreme dynamiek.

Deze indrukwekkende aanwezigheid wordt verder benadrukt door de bredere voorpanelen met uitgebouwde wielkasten. Hiermee wordt de spoorbreedte vergroot en wordt de atletische look geaccentueerd. Het gespierde uiterlijk is zelfs geprononceerder bij de A 45 4MATIC+ dan bij de CLA 45 4MATIC+ omdat de basis-CLA al een breder front heeft waardoor de zijpanelen minder konden verbreed.

18C0972 181

In de 45-versies levert de viercilinder motor bijzonder indrukwekkende prestaties met twee vermogensvarianten: 421 pk in het zogenoemde S-model en 387 pk in de basisversie. De nieuwe compacte sportwagens trekken in een recordtijd van nul tot 100 km/u: de A 45 S 4MATIC+ heeft daar slechts 3,9 seconden voor nodig (CLA 45 S 4MATIC+: 4,0 seconden), terwijl het A 45 4MATIC+ basismodel dit in 4,0 seconden voor elkaar krijgt (CLA 45 4 MATIC+ in 4,1 seconden). De topsnelheid van de basisversies is elektronisch begrensd op 250 km/u, terwijl de S-modellen af fabriek een topsnelheid van 270 km/u hebben. Met het optionele AMG Driver‘s Package kan de topsnelheid ook voor de basisversies worden verhoogd tot 270 km/u.

Hoe de nieuwe hot hatch van AMG rijdt lees je hier op woensdag 31 juli. Tot dan!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy